VIDEO: Šokantno vrijeđanje Hrvata u Bugojnu

VIDEO: Šokantno vrijeđanje Hrvata u Bugojnu

Općinsko vijeće Bugojno formirano nakon prošlogodišnjih lokalnih izbora dosad je održalo  pet redovitih sjednica. Sve su održane u istom ozračju, na rubu incidenta, a zasluge za to pripadaju vijećnicima oporbenih stranaka, SDP-a, dvije Nezavisne liste, SBB-a i Naroda i pravde.

Psovke, uvrede i zvižduci

SDA je s 11 vijećnika od ukupno 25 s Koalicijom hrvatskih stranaka  HDZ BiH i HDZ 1990 koja ima dva vijećnika formirala  većinu u Općinskom vijeću Bugojno, a za predsjedatelja je izabran Miroslav Zelić iz HDZ BiH.  Vijećnici oporbenih stranaka ovakvo stanje nikad nisu prihvatili te na krajnje neprimjeren način pokušavaju blokirati rad Vijeća, ne poštujući ni Poslovnik o radu ali ni kućni odgoj.

Psovke, uvrede i zvižduci su postali uobičajen način na koji oporbene stranke dolaze do riječi te isključivo svoje izjave plasiraju preko medija čiji su vlasnici članovi obitelji oporbenih stranaka, prije svega Naroda i pravde. O medijskoj nepristranosti suvišno je i govoriti.

Video pogledajte OVDJE

Jedna od poruka da u BiH nema hrvatskog jezika

Vrijeđanje i psovke predsjedatelju Vijeća Zeliću, negiranje ustavnog prava na korištenje hrvatskog jezika, povišeni tonovi i stalno korištenje zviždaljke skandalozan su stil rada oporbenih vijećnika u Bugojno rijetko viđen čak i u BiH. Sjednice prate i predstavnici Misije OESS-a koji iako i sami šokirani ponašanjem oporbenih vijećnika, nisu reagirali na njihove neprimjerene istupe i jezik mržnje kojim se koriste.

Na posljednjoj sjednici koja je održana u utorak glavnu riječ vodili su Đemal Bilanović, vijećnik Nezavisne liste koji je koristio zviždaljku,  Armin Čusto, vijećnik Naroda i pravde i Adnan Hozić, vijećnik SBB-a.  Prije njih po uvredama i psovkama „proslavio se“ Semedin  Omerinović,  vijećnik Nezavisne liste koji je jasno poručio kako u BiH nema hrvatskog jezika te da oni koji ga govore trebaju ići u Hrvatsku. Kako to izgleda u praksi prosudite sami, slušajući dio snimka s posljednje sjednice Vijeća kojeg je objavio portal Bugojno Danas.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar