VIDEO  Žustra televizijska rasprava između fra Marija Knezovića i Nihada Aličkovića

VIDEO Žustra televizijska rasprava između fra Marija Knezovića i Nihada Aličkovića

Bila je to burna i žustra, ali otvorena i iskrena rasprava na sarajevskoj Face TV. Teme su bile zapaljive za širu javnost.

Tako je uvijek kad se u društvu, koje je opterećeno prošlošću, govori o žrtvama, ratovima, zločinima itd. Temelj ovoga televizijskoga duela je bila Sveta misa za žrtve bleiburške tragedije i Križnoga puta u Sarajevu.

Ta je sugovornike fra Marija Knezovića i Nihada Aličkovića odvela u rasprave o ratnim krivcima, ulozi Katoličke crkve, Židovske i Islamske zajednice, partizana i ustaša.

Fra Mario je rekao, a to piše Adil Zulfikarpašić, kako su se četnici unovačili u partizane, te kako je pod zvijezdom petokrakom i kokardom uništavano Sarajevo i BiH.

“Podvala da su Hrvati fašisti je gruba laž jer od nikoga relevantnoga od Hrvata nećemo naći tko vrši promociju ustaštva. Aličković je ponavljao tezu o spornoj Misi u Sarajevu iznoseći stavove da je to uvreda za žrtve Sarajeva”, navodi Knezović. Gledatelji su se iznenadili kako sugovornik Nihad Aličković nije znao odgovor na jedno sasvim poznato Senadovo pitanje.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar