Vijeće za konkurentnost općine Prozor Rama utvrdilo listu inicijativa

Vijeće za konkurentnost općine Prozor Rama utvrdilo listu inicijativa

Vijeće za konkurentnost općine Prozor – Rama, utemeljeno na sjednici Općinskog vijeća Prozor – Rama dana 28.01.2014. godine, do danas je na nekoliko radionica i sastanaka radilo na definiranju inicijativa čija bi realizacija potpomogla razvoj općine Prozor – Rama. 
Na sastanku dana 24.07.2014. Vijeće za konkurentnost utvrdilo je listu inicijativa kao radni materijal koji će se u nastavku rada usuglasiti sa Načelnikom Općine i Službama, sa Općinskim vijećem, te za dorađene inicijative utvrditi prioritete sa dinamikom realizacije. 
Radna lista inicijativa za poboljšanje lokalne konkurentnosti jeste slijedeća:
1. Zaštita i brandiranje autohtonih poljoprivrednih proizvoda i prerađevina karakterističnih za općinu Prozor – Rama , 
2. Poboljšanje životnih uvjeta na selu kroz vodoopskrbu i cestovnu infrastrukturu na području općine Prozor-Rama , 
3. Poticaj razvoju poljoprivrede sa razine županije, (prijedlog za zajedničku inicijativu općina Konjic, Jablanica i Prozor – Rama) 
4. Formiranje poslovnog inkubatora u općini Prozor -Rama, 
5. Poboljšanje sajma Dani šljive Prozor – Rama, 
6. Poboljšanje modela poticaja zapošljavanja u općini Prozor – Rama, 
7. Izrada regulacijskih planova za turističke zone u općini Prozor – Rama,
8. Izgradnja turističko-rekreativnih kampova na području općine Prozor-Rama, 
9.izgradnja turističkih staza na području općine Prozor-Rama,
10.Održavanje stabilne razine Ramskog jezera tijekom ljetnog perioda, 
11.Razvoj planinskog turizma u općini Prozor-Rama.

 

Utemeljenje Vijeća za konkurentnost općine Prozor-Rama podržavaju GIZ – Njemačko društvo za međunarodni razvoj i Ministarstvo gospodarstva Hercegovačko-neretvanske županije/kantona.
Inicijativa za lokalnu konkurentnost ima za cilj povećati konkurentnost lokalnog gospodarstva i razvoj naše općine, što se planira stvaranjem boljih uvjeta za razvoj privatnog sektora, te kroz jasniju suradnju javnog i privatnog sektora, sa ciljem identificiranja realnih inicijativa pokrenutih od strane privatnog sektora.
Na sjednici dana 14.04.2014. godine Općinsko vijeće je donijelo i Rješenje kojim je imenovalo 15 članova Vijeća za konkurentnost. Odlukom o utemeljenju Vijeća za konkurentnost općine Prozor – Rama utvrđene su zadaće Vijeća i njegov sastav od 15 članova, od kojih je 8 iz privatnog sektora (od toga 2 iz oblasti poljoprivrede) a 7 iz javnog sektora (Općinsko vijeće, Općinske službe, Srednja škola i Služba za zapošljavanje).

prozor-rama.org

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar