Vijećnici u Općinskom vijeću Općine Kreševo ušli u zonu krivične odgovornosti

Vijećnici u Općinskom vijeću Općine Kreševo ušli u zonu krivične odgovornosti

Izabrani vijećnici u općinskim vijećima su dužni da povjerenje građana koje im je dato na izborima koriste sukladno zakonu i propisima, također isti su statutima u svojim Općinama, a i ostalim zakonskim i podzakonskim aktima pozvani na isto, a u članku 20. Statuta Općine Kreševo između ostaloga stoji: “Vijećnik/ca je odgovoran za ustavnost i zakonitost akata koje donosi Općinsko vijeće“.

https://zurnal.info/clanak/nacelnik-kreseva-pokusao-rentati-pravobranioca-iz-viteza/25655

Odgovornost Općinskog vijeća Kreševo

Vijećnici Općinskog vijeća Kreševo su odmah nakon otkrivanja ove afere koja je danima bila u samom vrhu medija trebali odmah da na izvanrednoj sjednici zakazanoj od strane predsjedavajućeg Mirsada Beganovića donijeti odluku o stavljanju van snage odluku koja je donijeta na lažnim tvrdnjama načelnika Općine Kreševo, kao i sve prethodne odluke u kojima se na nezakonski način, a zloupotrebljavajući instituciju “Pravobranitelja” za donošenje odluka i suglasnosti iz njegove nadležnosti, jer Općina Kreševo nema osnovano Pravobraniteljstvo, nego pored ovog primjera sa zloupotrebom Pravobranitelja iz Viteza, u odlukama općinskog vijeća se na desetina mjesta navodi pravno lice pod nazivom “Opunomoćitelj Općinskog javnog Pravobraniteljstva”, a koji ne postoji, jer ne postoji institucija Pravobranitelj Općine Kreševo, kao ni sam Pravobranitelj, niti njegov zamjenik.

https://zurnal.info/clanak/opcina-poklonila-put-goranu-stanicu-i-ostetila-drzavu-za-milionski-iznos/25881

Odgovornost Općinskog vijeća Kreševo
Slučaj – Upad Financijske policije FBiH u Općinu Kreševo

Financijska policija FBiH kontrole i pretrese vrši samo u slučaju kada za to postoje pravi i opravdani razlozi, a kontrolu su vršili na osnovu financisjke revizije Općine Kreševo 2016. godine od strane Ureda za reviziju institucija u FBiH, gdje je nesporno utvrđeno, a naglašavamo samo na uzorku te 2016. godine, da je zloupotrebljeno blizu 500 000 KM, između ostaloga trošenje namjenskih sredstava u nenamjenske svrhe, dijeljene tekućih transfera bez javnog poziva, opraštanje dugova, itd,, u ostalom sve je dostupno u izvještaju Ureda za reviziju institucija FBiH, a nadzor koji je izvršila Financijska policija FBiH će uskoro biti dostupan javnosti.

Odgovornost Općinskog vijeća Kreševo 
Odgovornost općinskog vijeća Kreševo

Izvor: Pod lupom

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar