Vina Zadro i Hercegovina Produkt osvojili London

Vina Zadro i Hercegovina Produkt osvojili London

Vina Crnjac&Zadro žilavka i Crnjac&Zadro blatina su na “Decanter World Wine Awards 2017” osvojila nagradu “Platinum Best Central&Eastern European white&red wine”, objavljeno je u toj kompaniji, navode nezavisne.

Možemo slobodno reći da je ovo najveći uspjeh hercegovačkog vinarstva, ovo nije samo veliki uspjeh za vinariju ‘Vina Zadro’, već i za cijelu BiH“, naveli su dodavši da je u pitanju najprestižnije i najutjecajnije svjetsko vinsko takmičenje, koje se održava u Londonu.

Vinska elita

Izboriti se u konkurenciji od čak 17.200 vina iz cijelog svijeta i osvojiti nagradu i to za dva vina, priznanje je o kojom se sanja i možemo slobodno reći konačna potvrda kvalitete i pozicioniranja naših autohtonih sortižilavka i blatina u samu svjetsku vinsku elitu“, poručuju iz kompanije i dodaju da su, osim dvije platinaste medalje, “Vina Zadro” na ovom prestižnom takmičenju osvojila još tri, ne manje vrijedne, nagrade i to srebro za CZ Cabernet Sauvignon, bronzu za CZ Rondo blatina i pohvalu za CZ Chardonnay.

Osim ove kompanije “Vina Zadro”, nagrade je osvojio i “Podrum Vilinka“, o čemu smo već pisali.

Zlato i srebro za vina Podruma Vilinka

Još jedna , vinarija Hercegovina Produkt osvojila je tri medalje, među kojima je najznačajnija zlatna medalja za vino “Charisma Blatina 2015” sa visokih 95 bodova, navodi fokus.ba.

I Blatina na vrhu

Charisma Blatina 2015. u izrazito jakoj konkurenciji je prepoznata kao vrhunsko suho vino iznimnog okusa, teksture, boje i mirisa čime se zasluženo vinulo u društvo najcjenjenijih svjetskih vina. Ovo značajno priznanje predstavlja izniman uspjeh vinarije Hercegovina Produkt koja je uspjela u nakani da Blatinu, hercegovačku autohtonu sortu mostarskog vinogorja smjesti u sami vrh najcjenjenih sorti za proizvodnju vrhunskih vina.

Uz Charismu Blatina 2015. koja je osvojila zlatnu medalju sa visokih 95 bodova, Žilavka Zlatna Dolina osvojila je srebrenu medalju sa osvojenih 90 bodova te Charisma Žilavka 2016 brončanu medalju sa 88 osvojenih bodova.

Ove nagrade su samo još jedna u nizu potvrda vrhunske kvalitete vina vinarije Hercegovina Produkt koja se suvremenom proizvodnjom počinje baviti 1995. godine. Kapaciteti su kroz godine rasli i trenutni su 30.000 hl u proizvodnji vina i voćnih rakija.

Grade imidž vrhunske kvalitete autohtonih hercegovačkih vina

Vinarija Hercegovina Produkt u procesu proizvodnje koristi najsuvremenija tehnološka rješenja, a rezultat toga je vrhunska kvaliteta proizvoda prepoznata od najcjenjenijih svjetskih stručnjaka ali i potrošača.

“Posebno smo ponosni što su nagrade osvojile naše autohtone sorte Blatina i Žilavka i ovaj veliki uspjeh vinarije Hercegovina Produkt je veliki doprinos i izgradnji imidža vrhunske kvalitete autohtonih hercegovačkih vina Žilavke i Blatine i brandiranju Bosne i Hercegovine kao vinske zemlje. Naši potrošači se sami mogu uvjeriti u vrhunsku kvalitetu ovih vina jer se nagrađena vina već nalaze u restoranima i maloprodajnim objektima diljem BiH“, kažu u vinariji Hercegovina Produkt.

Izvor: agruklub.ba

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar