Vjernici na Šćitu proslavili Veliku Gospu i Mladu misu fra Ivana Tučića

 

Danas su vjernici iz Rame i hodočasnici iz raznih krajeva za zajedničkim euharistijskim stolom u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Šćitu proslavili blagdan Velike Gospe i Mladu misu fra Ivana Tučića iz Jaklića.

Mladomisničko geslo današnjeg mladomisnika fra Ivana bilo je „Za slobodu nas Krist oslobodi“ Gal 5,1. 
 
Sveto misno slavlje započelo je u  11 sati pozdravnim govorom gvardijana fra Tomislava Brkovića, nakon čega su Mara i Jozo Tučić podijelili svoj roditeljski blagoslov svome sinu mladomisniku fra Ivanu.

Euharistijska čitanja čitali su fra Ivanova sestra Marina i stričević Damir Tučić.
Fra Ivanov crkveni kum bio je fra Ivan Pilić s Pidriša koji je trenutačno na službi u Podmilačju, a civilni kum bio je fra Ivanov tetak Ante Tunanović.

Današnji propovijednik bio je fra Jozo Šarčević iz Rame, a oko oltara crkve na Šćitu danas se okupilo čak tridesetak svećenika. 

Misno slavlje su svojim pjevanjem i sviranjem uzveličali Zbor mladih župe Rama-Šćit uz pratnju Tamburaškog sastava Franjevačkog samostana Rama Šćit i bogoslova iz Franjevačke bogoslovije u Sarajevu.

Mladomisnik fra Ivan se se u završnom govoru zahvalio svojim roditeljima Jozi i Mari, sestrama Marini i Antoniji, obitelji i rodbini,braći svećenicima, svim vjernicima i onima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji današnje proslave. Posebno se zahvalio Franjevačkom samostanu Rama Šćit i ramskim fratrima koji su ga, kako kaže, svojim primjerom potaknuli da slijedi Kristov put.

Nakon svete mise ispred šćitske crkve je uslijedilo narodno veselje, pjesma i ganga, a u 13 i 30 sati upriličen je mladomisnički ručak u svadbenoj sali u Podboru.

FOTO: Ante Beljo

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar