Vjerovali ili ne: Čović i Komšić u koaliciji protiv Izetbegovića

Vjerovali ili ne: Čović i Komšić u koaliciji protiv Izetbegovića

Sporazum o podršci kandidaturi za načelnika Općine Čelić spojio dosad nespojivo u političkoj praksi naše zemlje – koaliciju HDZ BiH Dragana Čovića i DF-a Željka Komšića, koalicijskog partnera SDA.

Na predstojećim lokalnim izborima bit će više nego zanimljivo u Čeliću, izvješćuje FTV, navodeći kako će DF i HDZ BiH u koaliciju kako bi pokušali srušiti načelnika SDA. Na izborima se bira između aktulanog načelnika Seada Muminovića iz SDA i aktualnog ministra za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona Admira Hrustanovića, koji je kadar Stranke za BiH.

”I ništa ne bi bilo zanimljivo da Muminovića podržava SDA s Bakirom Izetbegovićem na čelu, a Hrustanovića šest političkih stranaka, koje čine inače ljuti politčki protivnici HDZ Dragana Čovića i DF Željka Komšića te također politički protivnici SDP i Socijaldemokrati”, navodi FTV dodajući kako je sporazum o podršci kandidaturi za načelnika Općine Čelić Admira Hrustanovića spojio dosad nespojivo u političkoj praksi BiH.

”Ovo je, možda, jedan politički presedan, vidjeti za istim stolom ove stranke oko zajedničkog kandidata. I to je možda nešto novo na bh političkoj sceni. Mi iz DF-a smo opredijeljeni da ova država mora biti izgrađena na bazi toga da se ujedinjujemo, a ne razjedinjujemo”, kaže Mustafa Ljaljić, predsjendik Općinskog odbora DF-a Čelić.

”Da nismo svjesni toga ne bismo ni išli u ovo. Ukoliko se pobijedi, naravno da smo spremni i s tim svim strankama koalirati zajedno”, poručuje Anđelko Knežević, dopredsjenik Općinskog odbora HDZ-a BiH Čelić.

Rušenjem SDA s vlasti žele promjene koje će prekinuti dugogodišnju, kako kažu, lošu vladavinu Seada Mumivovića.

”Dvadeset dvije godine koliko je načelnik, da je drugi Einstein, što je puno – puno je. I to je jedan od osnovnih razloga zašto članstvo ovih političkih stranaka daje nesebičnu podršku meni kao kandidatu za načelnika”, navodi Admir Hrustanović, kandidat za načelnika Općine Čelić (Stranka za BiH).

”Na njihovu nesreću, ne samo da sam 22 godine načelnik nego ću biti još četiri. Naravno, oni pripadaju oporbi, razumijem da minimiziraju uspjehe i rad Općinskog odbora SDA”, ističe Sead Muminović načelnik Općine Čelić (SDA).

 

(Izvor: FTV)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar