Vlada HNŽ-a donijela odluku o proglašenju nepogodne, ograničava se radno vrijeme

Vlada HNŽ-a donijela odluku o proglašenju nepogodne, ograničava se radno vrijeme

”Naša sudbina je u našim rukama. Virus možemo spriječiti samo ako se svi ponašamo odgovorno i poštujemo odluke struke” poručeno je nakon današnje sjednice HNŽ- a u Mostaru.

Vlada HNŽ-a i Krizni stožer HNŽ- a pozvali su građane da se ponašaju odgovorno te da budu svjesni situacije ”koja nije bezazlena”.

‘Ne treba širiti paniku ali ni bježati od činjenice da je situacija ozbiljna”, rečeno je.

Vlada je danas usvojila informaciju o svemu učinjenom te je donijela nekoliko preporuka oko sprečavanja pojave i širenja koronavirusa.

Vlada je donijela odluku o proglašenju nepogodne. Sukladno tome aktivira se stožer Civilne zaštite i stavljaju se na raspolaganje sve zalihe opreme. Također je naložila da sva ministarstva i pravni subjekti sve svoje potencijale stave na raspolaganje stožeru Civilne zaštite.

Vlada je zadužila Zavod za javno zdravstvo da osnaži koordinaciju s Federalnom upravom za inspekcijske poslove u svezi izdavanje potvrda za samoizolaciju na državnoj granici kako bi se izdale mjere onima koji krše ova rješenja. Telefonski broj operativnog centra Civilne zaštite 121 u funkciji je 24 sata dnevno te se na njega mogu prijaviti svi oni građani koji ne poštuju odluku o samoizolaciji.

Planirano je osnivanje županijskog mobilnog tima za uzimanje uzoraka, a Krizni stožer županijskog ministarstva zdravstva će pripremiti potrebni plan djelovanja toga time što će nam pomoći da se što prije dođe do ljudi koji su eventualno nositelji virusa.

Vlada je uputila snažnu potporu preporukama Vlade Federacije BiH te posebnu potporu kontroli cijena čime bi se održala platežna i kupovna moć građana, kao i usvojila potpora i preporuka bankama i drugima koji se bave uslužnim djelatnostima da se organiziraju po principu kontroliranog ulaska.

Vlada HNŽ-a dala je preporuku o ograničavanju radnog vremena rada svih poslovnih objekata . Dok se starijim osobama preporučuje da ne izlaze i ne koriste javne prostore.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar