Vlada HNŽ-a i Grad Mostar proglasili Dan žalosti

Vlada HNŽ-a i Grad Mostar proglasili Dan žalosti

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), na današnjoj izvanrednoj sjednici, donijela je odluku o proglašenju 16. svibnja Danom žalosti u povodu pogibije pet osoba u zrakoplovnoj nesreću u subotu kod Mostara.

Dan žalosti bit će obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Vlade, zgradama jedinica lokalne samouprave, zgradama javnih poduzeća i ustanova, kojima je osnivač Vlada ili jedinica lokalne samouprave, kao i na objektima mjesnih zajednica i drugih institucija na području HNŽ-a.

Elektronički i drugi mediji na području Županije, kao i organizatori kulturno-umjetničkih i športskih manifestacija dužni su svoje sadržaje prilagoditi Danu žalosti.

Vlada je zajedno s Gradom Mostarom preuzela obvezu plaćanja troškova ispraćaja i pokopa stradalih u nesreći, priopćeno je iz županijske Vlade.

I Grad Mostar proglasio Dan žalosti

Grad Mostar proglasio je utorak, 16. maj za Dan žalosti, priopćeno je iz mostarske Gradske uprave.

U Odluci o proglašenju Dana žalosti, koja je proslijeđena medijima, navodi se da se 16. svibanj 2017. godine proglašava Danom žalosti “povodom tragične smrti pet građana Grada Mostara u avionskoj nesreći koja se dogodila 13. 05. 2017. godine”.

“Dan žalosti obilježit će se spuštanjem zastava na pola koplja na zgradama Gradske uprave i Gradskog vijeća i javnim ustanovama i preduzećima kojima je osnivač Grad Mostar”, navodi se u članu 2. Odluke.

Iz Gradske uprave je još priopćeno da se na Dan žalosti neće na javnim mjestima održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se emitirati muzika u ugostiteljskim objektima.

“Obavezuju se elektronski mediji sa područja Grada Mostara da svoje programske sadržaje prilagode Danu žalosti”, stoji, također, u Odluci.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar