Vlada HNŽ-a odobrila 1.700.000 KM za izvansudske nagodbe

Vlada HNŽ-a odobrila 1.700.000 KM za izvansudske nagodbe

Na današnjoj, 49. sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije nastavila je započete aktivnosti na rješavanju složenih problema u svezi sa sudskim presudama po tužbama proračunskih korisnika odobrivši još 1.700.000 KM za tu nakanu. Današnjom odlukom bit će riješena potraživanja proračunskih korisnika koji su prihvatili sporazum o izvansudskoj nagodbi, a čije su pravomoćne sudske presude nastupile do 31.12.2012. godine. Također, Vlada je izrazila punu spremnost za nastavkom zacrtane aktivnosti kako bi ovo pitanje koje značajno opterećuje Proračun bilo riješeno.

Na prijedlog Ministarstva za pitanja branitelja, Vlada je usvojila Program „Projekti i mogućnosti zapošljavanja djece šehida i poginulih branitelja“  ukupne vrijednosti 375.000 KM od čega će Vlada izdvojiti 200.000 KM, a Federalni zavod za zapošljavanje 175.000 KM. Istaknuto je i to kako će uskoro biti raspisan javni poziv na koji će se moći prijaviti zainteresirani poslodavci iz HNŽ.

Vlada je, također, usvojila Izvješće o dostignutoj razini ostvarenja prava braniteljske populacije s prijedlogom mjera za poboljšanje stanja.

Na današnjoj sjednici, Vlada je  usvojila Informaciju o stanju sigurnosti na području HNŽ u 2016. godini, u kojoj je istaknuto kako postoji značajan napredak u borbi sa svim oblicima kriminaliteta.

„Rezultati rada zasigurno bi bili još bolji da je MUP imao na raspolaganju ljudske i materijalne resurse predviđene zakonskim normama“, stoji u Informaciji, uz napomenu kako MUP funkcionira bez uspostavljenog Policijskog odbora, Javno-žalbenog biroa i Disciplinskog povjerenstva i bez oko 200 policijskih službenika.

Nastavljajući aktivnosti u svezi s kupovinom Hotela ”Ero” s ciljem zajedničkog smještaja županijskih organa i tijela vlasti, Vlada je usvojila Informaciju o relevantnim i statusnim podacima o Hotelu ”Ero” u Mostaru, te dosadašnjem tijeku postupka nabave poslovnog prostora za zajednički smještaj svih organa i tijela vlasti HNŽ.

Vlada je razmotrila i Informaciju o radu i poslovanju za 2016. godinu zdravstvenih ustanova čiji je osnivač odnosno suosnivač Hercegovačko-neretvanska županija. Predstavnici zdravstvenih ustanova istaknuli su kako su, unatoč poteškoćama s kojima se suočavaju u radu, evidentni i određeni pomaci u financijskom poslovanju.

Također, Vlada je usvojila Ocjenu o zdravstvenom stanju stanovništva HNŽ za 2016. godinu koju je priredio Zavod za javno zdravstvo, a u kojoj je, uz ostalo, istaknuto kako su najčešći uzroci smrtnosti u HNŽ kardiovaskularna i maligna oboljenja.

Vlada HNŽ-a

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar