VLADA HNŽ-A POPUSTILA Oko 5,5 tisuća proračunskih korisnika u HNŽ-u će dobiti 1080 KM pomoći

VLADA HNŽ-A POPUSTILA Oko 5,5 tisuća proračunskih korisnika u HNŽ-u će dobiti 1080 KM pomoći

Na današnjem nastavku 188. sjednice, Vlada Hercegovačko-neretvanske županije usuglasila je Izmjene i dopune Proračuna HNŽ za 2022. godinu. U Izmjenama je, između ostalog, planirano i 6 milijuna KM na ime dodatne potpore zaposlenicima uslijed rasta indeksa potrošačkih cijena. Na ovaj način Vlada je osigurala potrebne preduvjete na temelju kojih je jednoglasno usvojila Odluku o isplati 1.080,00 KM na ime potpore korisnicima Proračuna HNŽ, priopćeno je danas iz Vlade HNŽ-a.

Istaknuto je kako se ova odluka odnosi i na asistente u nastavi, vježbenike i savjetnike, dok su od iste izuzeti predsjednik Vlade, ministri i zastupnici u Skupštini HNŽ. U Izmjenama i dopunama Proračuna HNŽ također je planirano dodatnih 3 milijuna KM na ime potpore domovima zdravlja u HNŽ-u.

Budući da je Vlada dala suglasnost na Izmjene i dopune Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ za 2022. godinu u kojemu je osigurano dodatnih 13 milijuna KM zdravstvenim ustanovama u Županiji, pozvala je osnivače i menadžment zdravstvenih ustanova da, također, dodatnim sredstvima još snažnije poduzmu sve mjere kako bi se poboljšao materijalni status djelatnika u zdravstvu, priopćeno je.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar