Vlada HNŽ-a “uštedila” 20 milijuna, a nije isplatila dugovanja prosvjeti i policiji prema sudskim presudama

Vlada HNŽ-a “uštedila” 20 milijuna, a nije isplatila dugovanja prosvjeti i policiji prema sudskim presudama

Skupština Hercegovačko-neretvanske županije usvojila je danas Prijedlog izmjena i dopuna proračuna za 2019. godinu u iznosu od 242.494.657 maraka, a o Nacrtu proračuna i Nacrtu izvršenja proračuna za 2020. raspravljat će u petak, na izvanrednoj sjednici.

Rebalansom proračun je povećan za skoro 20 milijuna maraka koje će biti usmjerene za projekte prosvjete, kulture i sporta, prema jedinicama lokalne samouprave, kao i na kapitalne izdatke u oblasti putne infrastrukture i drugo.

Predsjedavajući Skupštine HNŽ-a Šerif Špago istaknuo je kako su se klubovi uspjeli usuglasiti da na današnju sjednicu bude uvršten Prijedlog izmjena i dopuna proračuna za 2019. godinu, s kojim su upoznati tek u ponedjeljak, a da Nacrt proračuna i Nart zakona o izvršenju proračuna za 2020. godine, koji je Vlada HNŽ-a usvojila također u ponedjeljak, bude planiran na sljedećoj izvanrednoj sjednici u petak.

Na sjednici je usvojeno i Izvješće o izvršenju proračuna HNŽ-a za 2018. godinu i Izvješće o izvršenju tekuće rezerve proračuna HNŽ-a za 2018. godinu.

Također, usvojen je Zakon o izmjenama i dopuni Zakona o koncesijama kojim se, u cilju efikasnijeg i jednostavnijeg provođenja procedure dodjele koncesije po samoinicijativnoj ponudi, razdvaja rok podnošenja zahtjeva za preispitivanje odluke o dodjeli koncesije u postupku po samoinicijativnoj ponudi od postupka javnog poziva za dodjelu koncesije, odnosno nadmetanja po pozivu.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar