Vodič kroz “katoličko” Sarajevo na 146 stranica

Vodič kroz “katoličko” Sarajevo na 146 stranica

Riječ je o sveobuhvatnom vodiču na 146 stranica informativnog teksta, bogato ilustriranog fotografijama sarajevskih župnih i samostanskih crkava, katoličkih odgojno-obrazovnih institucija, karitativnih ustanova, redovničkih zajednica, studentskih domova i ostalih katoličkih institucija. Riječju, svega onoga što uistinu čini katoličko Sarajevo.

Posebnost ovoga djela jest što, uz navedene podatke o lokaciji, brojevima telefona i e-mail adresi svake pojedine župe ili institucije, sadrži i QR kod, koji će putem mobilnih telefona, svakomu  omogućiti vrlo lako pronalaženje iste.

Recenziju za Vodič uradio je dugogodišnji pratitelj i voditelj mnogih hrvatskih hodočasnika diljem svijeta, fra Miljenko Mika Stojić. U tekstu naslovljenom (Ne)moć prvih dojmova, između ostaloga, istaknuo je kako je „Sarajevo je mnogo bogatije katoličkim sadržajima“, nego što je on kroz četiri godine boravka u glavnom gradu BiH uspio saznati.

„Pjesnik fra Šito Ćorić u jednoj svojoj pjesmi kaže: ‘Pjesma je tu da kaže, a ne da skriva!’ Tako mi je drago ustvrditi da ovaj Vodič svojim sadržajem i likovnom opremom prekrasno i cjelovito ostvaruje pjesnikove riječi – toliko nam mnogo i jasno i slikovito kazuje o bogatstvu katoličkih sadržaja koji tu postoje, ali bez ovoga Vodiča ostaju skriveni i prekriveni neprozirnom maglom prvih dojmova posjetitelja Sarajeva“, napisao je fra Mika te zaključio kako Vodič pokazuje da „svatko može za sebe pronaći sadržaje koji mu trebaju i bez kojih ne može, za koje misli da je bez njih ostao na nekoliko dana jer nije u svom prebivalištu, a došao je u Sarajevo“.

Valja spomenuti kako je Vodič kroz „katoličko“ Sarajevo izašao uz potporu karitativne organizacije Katoličke Crkve u Njemačkoj Renovabis, Turističke zajednice Kantona Sarajevo i Fonda za izdavaštvo FBiH.

Ovo izdanje tiskano je na hrvatskom jeziku, a u pripremi je i izdanje na engleskom.

Izvor: Katolički tjednik

Foto: Ramski Vjesnik / Ilustracija

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing