“VODOGRAD”: Obavijest o razvrstavanju komunalnog otpada

“VODOGRAD”: Obavijest o razvrstavanju komunalnog otpada

Javno komunalno poduzeće “Vodograd” pokreće projekt “Formiranje zelenih otoka radi selekcije otpada na mjestu nastanka,” koji je sufinanciran od strane Fonda za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine.

Cilj projekta je poboljšanje kvalitete i iskoristivosti otpada kroz uspostavljanje sustava razdvojenog prikupljanja otpada.

Zeleni otoci će omogućiti odvajanje otpada na dvije glavne frakcije: mokru i suhu, ili čistu i prljavu

Bitan je naglasak na odvojenom prikupljanju ambalaže od kuhinjskog otpada, jer ostaci hrane mogu kontaminirati i smanjiti vrijednost ostalog otpada.

Na ovim lokacijama bit će postavljeni različiti kontejneri i boxovi za specifične vrste otpada:

AMBALAŽNI OTPAD: U ove kontejnere odlaže se čista ambalaža, poput plastičnih i staklenih boca, tegli i slično.

ORGANSKI OTPAD I BIO OTPAD: U ove kontejnere odlaže se kuhinjski otpad, uključujući ostatke hrane, pelene i drugi zaprljani otpad.

BOXOVI ZA KARTON I NAJLON: Ovdje se odlaže karton i najlon, uz obavezu da se paketi rastave kako bi zauzeli što manje prostora.

Provođenje ovih aktivnosti nadgledat će komunalna inspekcija i redari, koji će pojačanim inspekcijskim nadzorom osigurati pravilno razdvajanje otpada.

Ovaj projekt ima za cilj unaprijediti proces reciklaže i smanjiti količinu otpada koji završava na odlagalištima, čime se doprinosi očuvanju okoliša.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing