Vokalna skupina Arabella nastupa na festivalu Klape Gospi Sinjskoj

Vokalna skupina Arabella nastupa na festivalu Klape Gospi Sinjskoj

Organizacijski odbor za proslavu 300. obljetnice čudesne obrane Sinja, kojoj je pokroviteljstvo preuzeo Sabor Republike Hrvatske, uz niz projekata tijekom sedmogodišnje priprave za proslavu obljetnice (2015.), pokrenuo je i održavanje Festivala marijansko-duhovne klapske pjesme pod nazivom Klape Gospi Sinjskoj.

Ove godine Festival će biti revijalnog karaktera i ugostit će izvođače jedanaest ponajboljih pjesama koje su se, od njegovog osnivanja 2009. godine, mogle čuti na sinjskoj pozornici. Festival je humanitarnog karaktera pa će i ove godine prihod od ulaznica biti doniran Fondu Gospe Sinjske koji pomaže studentima slabijeg materijalnog stanja.

U sklopu ovog događaja posebno nas veseli činjenica da će u revijalnom gostujućem dijelu nastupiti i naša vokalna skupina Arabella koja od samog svog osnutka njeguje klapsku vrstu glazbe.

Na ovom festivalu predstaviti će se sa svojom autorskom skladbom pod nazivom „U tišini“ čije je stihove napisala Iva Beljan Kovačić a uglazbio Anto Kovačić.
 
Ovo je još jedna lijepa potvrda prijateljstva između općine Prozor – Rama i prijatelja Grada Sinja.
 
7. festival duhovno-marijanske pjesme ‘Klape Gospi Sinjskoj’ održati će se u petak, 31. srpnja 2015 god. u 21.00h, u dvorištu svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske.
 

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar