Vozač iz BiH u kabini sakrio 38 tisuća eura

Vozač iz BiH u kabini sakrio 38 tisuća eura

Točno 38.000 eura pronašli su tijekom pregleda sadržaja teretnog vozila službenici za mobilne jedinice kad su zavirili među robu koja je bila deklarirana provoznom carinskom deklaracijom.

Sasvim opravdano carinici na graničnom prijelazu u Slavonskom Brodu u srijedu su posumnjali u sadržaj teretnjaka bosanskohercegovačkih nacionalnih oznaka jer su u njemu detektirali pravo malo gotovinsko blago. Zna se što se mora prijaviti pa i gotovina ako premašuje 10 tisuća eura. No, vozač teretnjaka taj krucijalan dio je prešutio, prenosi Jutarnji.hr.

Točno 38.000 eura pronašli su tijekom pregleda sadržaja teretnog vozila službenici za mobilne jedinice kad su zavirili među robu koja je bila deklarirana provoznom carinskom deklaracijom. Bacili su pogled u kabinu, točnije u gornji desni spremnik koji je ispod tapecirung marljivo skrivao desetke tisuća eura gotovine čime se vozač, inače BiH državljanin, ogriješio o članak 69.a Zakona o deviznom poslovanju. BiH državljanin odmah se latio novčanika jer mu je izrečeno 12.900 eura kazne koju je odmah odlučio platiti s popustom uplativši u hrvatski proračun 8600 eura, dakle dvije trećine visine kazne.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar