Vozači oprez: Konji na putu Šujica – Livno

Vozači oprez: Konji na putu Šujica – Livno

Na magistralnom pravcu Šujica – Livno, potreban je dodatni oprez zbog desetina konja koji silaze na prometnicu u potrazi za solju javlja portal Tomislavcity

Na prijevoju Borova glava divlji konji redovito, posebice u večernjim i ranim jutarnjim satima, silaze-dolaze na cestu s Kruga, visoravni koja je njihovo stanište, kako bi lizali sol koju radnici zimske službe posipaju po snijegu ili ledu. Radnici koji svakodnevno putuju na relaciji Livno-Šujica-Tomislavgrad ili u obrnutom smjeru, a voze preko Borove glave, svjedoče kako na stotine konja s Kruga ližu sol na cesti, pa je nezgodno voziti između njih. Jer oni se ne uklanjaju ni vozilima, ni ljudima.

-Treba biti iznimno strpljiv pa proći između konja, a treba zato i vremena, pa oni koji putuju ovom relacijom trebaju barem deset minuta ranije krenuti na posao-kaže na jedan od radnika koji svako jutro, i to godinama, putuje iz Livna u Tomislavgrad na posao, te dodaje kako nije problem za njega i ostale vozače koji poznaju teren i navike konja s Kruga, ali kad netko tuda vozi prvi put zimi nije mu zgodno, uplaši se, ne zna kako se ponašati. Zato vozačima koji voze preko Borove glave, u svako doba godine, a u ove snježne zimske dane posebice, molba: vozite oprezno, pazite na konje, čuvajte ih, prelijepi su!-poručuju s portala Tomislavcity.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar