Vozačima se savjetuje maksimalan oprez na putu

Vozačima se savjetuje maksimalan oprez na putu

Na dionicama u višim planinskim predjelima upozoravamo na ugaženi snijeg ili led na kolniku. U jugozapadnoj Bosni probleme vozačima pričinjavaju i povremeno jaki udari vjeta. Na području Doboja magla smanjuje vidljivost. U ostalim područjima kolnik je mokar ili vlažan. Vozače savjetujemo da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uvjetima na putu.

U tijeku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica), zbog čega se saobraća naizmjenično-jednom trakom, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23:00-04:30 sati) saobraćaj se na ovoj dionici obustavlja.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen promet.

Promet je zbog radova i dalje obustavljen u tunelu Jasen (Prozor-Jablanica). Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Usporeno, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Stolac-Hutovo (mjesto Cerovica), Posušje-Tomislavgrad (naselje Čitluk) i Banovići-Ribnica (na izlazu iz Banoviča).

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar