Vozilo ušlo u zasjedu, ubijeni vojnici

Vozilo ušlo u zasjedu, ubijeni vojnici

Vladine snage zadnjih su dana napredovale u tromjesečnom sukobu s proruskim pobunjenicima u kojem je više od 200 vladinih vojnika ubijeno, kao i stotine civila i pobunjenika.

Snage ukrajinske vojske uspjele su protjerati pobunjenike iz njihova uporišta u Slavjansku tijekom vikenda, no teško naoružani separatisti ukopali su se u Donjecku, gradu od gotovo milijun ljudi te su i dalje aktivni oko Luhanska blizu granice s Rusijom.

Jedan je vojnik ubijen kasno navečer u srijedu kada su pobunjenici otvorili vatru na kamion koji je prevozio vojnike kod lokacije Muratova blizu Luhanska, objavio je ukrajinski vojni izvor.
"Vozilo je ušlo u zasjedu. U razmjeni vatre vojnik je ubijen, a trojica su ranjena", stoji u vojnom pripćenju.
U drugom su izgredu dva vojnika ubijena, a šestorica ranjena kada je njihovo oklopno vozilo naletjelo na minu kod Červone Zore blizu Donjecka, dodaje vojska.

Poktaknut uspjehom u Slavjansku, ukrajinski predsjednik Petro Porošenko nastavlja vojnu ofenzivu protiv pobunjenika koji traže pomoć iz Rusije, no čini se uzalud, piše Reuters i dodaje da pobunjenici novače nove borce iz lokalne zajednice.

Porošenko je isključio zračne i topničke napade kako bi izbjegao civilne žrtve u Donjecku.
Njegova vojska, međutim, najvaljuje da priprema "neugodno iznenađenje" pobunjenicima i sprema se "osloboditi" Donjeck i Luhansk.

Proruski pobunjenici zauzeli su zgrade vlasti u dva grada i ukopali se na položaje u okolici Donjecka.

Izvor:dnevnik.hr
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar