VOZITE OPREZNO: Mokar kolnik i odroni

VOZITE OPREZNO: Mokar kolnik i odroni

Zbog nestabilnog vremena te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na cestama, navode iz BIHAMK-a.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apeliraju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno.

Zbog radova na dionici autoceste A-1 smjer Lepenica-Tarčin zatvoreni su tuneli: Vis, 25.novembar i Grab. Za vrijeme radova vozila saobraćaju suprotnim tunelskim cijevima, u dvosmjernom režimu saobraćaja.

Na dionici Vrbaška-Draksenić (put prema graničnom prijelazu Gradina) zbog sanacijskih radova, promet je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.

Zbog radova na izgradnji pristupnih cesta i raskrsnice za autocestu A-1, na snazi je noćna obustava saobraćaja od 01 do 04:30 sati na magistralnom putu M-17 Buna-Počitelj u mjestu Ševaš Njive. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava preko Domanovića.

Zbog klizišta, na dionici magistralne ceste Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) prometuje se usporeno, jednom prometnom trakom. Na putu Rudo-granični prijelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je promet za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar