Vreli vikend pred nama, a temperature i iznad 40 stupnjeva

Vreli vikend pred nama, a temperature i iznad 40 stupnjeva

U Bosni i Hercegovini danas će biti pretežno sunčano i vruće. Poslije podne su mogući lokalni pljuski sa grmljavinom mogući na sjeveru i sjeveroistoku Bosne.

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21 celzija, na jugu zemlje do 24. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 39 stupnjeva, na jugu zemlje do 41 stupanj.

nedjelju se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano uz umjerenu oblačnost. Vjetar umjerene jačine, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21, na jugu zemlje do 24 celzija. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 39 stepeni.

ponedjeljak se u Bosni očekuje umjerena naoblaka, a u Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19 stupnjeva, na jugu zemlje do 24. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 35, na jugu zemlje do 37 celzija.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar