Za drugi krug hrvatskih predsjedničkih izbora besplatni autobusi za glasače u BiH

Za drugi krug hrvatskih predsjedničkih izbora besplatni autobusi za glasače u BiH

Na sastanku Izbornog stožera HDZ-a BiH s glavnim tajnikom HDZ-a RH Milijanom Brkićem zaključeno je da se za drugi krug predsjedničkih izbora organizira besplatan autobusni prijevoz potencijalnih glasača iz općina Unsko-sanske, Posavske, Tuzlanske, Zeničko-dobojske, Zapadnohercegovačke, Hercegovačko-neretvanske, Hercegbosanske županije i Središnje Bosne, te Distrikta Brčko prema kolzularnim uredima u Tuzli, Sarajevu i Mostaru, a za općine iz Sjeverozapadne Bosne prema konzulatu u Banja Luci. Za Mostar i Sarajevo će biti predviđene posebne linije za prijevoz glasača iz rubnih dijelova grada, priopćeno je iz Ureda za informiranje HDZ BiH, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Izborni stožer HDZ-a BiH podsjeća sve birače na obvezu aktivne registracije, te poziva one birače koji se nisu registrirali da provjere svoju registraciju putem web stranice www.izbori.hr.

-Posebice skrećemo pozornost za birače koje imaju adresu b.b. u Republici Hrvatskoj da također mogu uz potvrdu osvariti svoje pravo glasa. Oni birači koju se nisu stigli registrirati do 31. prosinca 2014. moći će to učini na dan izbora 11. siječnja 2015. godine uz prethodno popunjen zahtjev za izdavanje potvrde za glasovanje na samom mjestu za glasovanje, uz preporuku da se na biračko mjesto ponese preslika hrvatske putovnice ili bh osobne iskaznice, zbog značajnog ubrzanja procesa aktivne registracije, priopćeno je iz ureda za informiranje HDZ BiH.

Izborni stožer HDZ-a BiH zahvaljuje svim biračima koji su se odazvali i izašli na I. krug predsjedničkih izbora i svojim glasom podržali kandidatkinju HDZ-a RH Kolindu Grabar Kitarović i na taj način doprinijeli velikom izbornom rezultatu i prolasku u II. krug predsjedničkih izbora.

Također pozivamo sve birače da u što većem broju izađu na II. krug predsjedničkih izbora i svojim glasom podrže kandidatkinju HDZ-a RH Kolindu Grabar Kitarović, prvu ženu buduću predsjednicu Republike Hrvatske, stoji u priopćenju ureda za informiranje HDZ BiH.

Sastanku s glavnim tajnikom HDZ Hrvatske Milijanom Brkićem su nazočili članovi Izbornog stožera HDZ-a BiH dr. Nevenko Herceg, Vlado Džoić i Mario Grgić, te predsjednici županijskih organizacija HDZ-a BiH, Rafeal Gagro, predsjednik ŽO HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske župnije, Predrag Kožul, predsjednik ŽO HDZ-a BiH Zapadnohercegovačke županije i Slađan Bevanda, predsjednik GO HDZ-a BiH Mostar.
hercegovina.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar