Za izbore se prijavilo 108 političkih subjekata

Za izbore se prijavilo 108 političkih subjekata

U skladu sa Uputstvom o rokovima i redosljedu izbornih aktivnosti za Opće izbore 2022. godine, u petak u 16.00 sati je istekao rok za podnošenje prijava za ovjeru političkih stranaka i neovisnih kandidata za sudjelovanje na Općim izborima ove godine, koji će biti održani u nedjelju, 2. listopada, priopćeno je iz Središnjeg izbornog povjerenstva Bosne i Hercegovine.

U propisanom roku, Središnjem izbornom povjerenstvu Bosne i Hercegovine predato je 108 prijava političkih subjekata. Prijavu za ovjeru za sudjelovanje na Općim izborima 2022. godine podnijela je 91 politička stranka i 17 neovisnih kandidata.

Preliminarni pregled podnesenih prijava objavljen je na web stranici Centralne izborne komisije BiH www.izbori.ba.

Na osnovu Odluke o uvođenju prekovremenog rada, rada u neradnim danima i noćnog rada, koju je usvojilo  Središnje izborno povjerenstvo BiH, ovaj vikend je radni za sve uposlene u Tajništvu Središnjeg izborng povjerenstva BiH i pristupilo se vrlo obimnoj i zahtjevnoj provjeri potpisa podrške birača političkim subjektima za sudjelovanje na Općim izborima.

Središnje izborno povjerenstvo BiH će u skladu sa propisanim rokovima izvršiti  provjere i ovjeriti prijave onih političkih subjekata koji ispunjavaju zakonom propisane uvjete, nakon čega se stječu uvjeti za podnošenje prijava za ovjeru koalicija ili listi neovisnih kandidata.

Rok za podnošenje prijava za ovjeru koalicija i listi neovisnih kandidata je od 6. do 14. lipnja do 16.00 sati.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar