Za lokalne izbore prijavljeno više od 26 tisuća kandidata

Za lokalne izbore prijavljeno više od 26 tisuća kandidata

Jučer u 16:00 sati istekao je rok za podnošenje kandidacijskih listi za sudjelovanje na Lokalnim izborima 2024. godine, koji će se održati u nedjelju, 6. listopada.

Do navedenog roka od 173 politička subjekta koji su imali mogućnost podnošenja kandidacijskih listi putem aplikacije, 168 je dostavilo kandidacijske liste na propisan način, dok pet političkih subjekata nije dostavilo liste, priopćeno je iz Središnjeg izbornog povjerenstva (SIP) BiH.

To su Pokret za Bijeljinu, SDS Semberija, Pokret za Višegrad, Stranka Život, HSP BiH – HKDU Hrast.

Kroz aplikaciju je uneseno 26.124 kandidata. Točan broj dostavljenih kandidacijskih listi i kandidata bit će poznat nakon obrade istih.

Središnje izborno povjerenstvo BiH izvršit će provjere i ovjeriti kandidacijske liste i kandidate koji ispunjavaju zakonom propisane uvjete, nakon čega će do 22. 8. 2024. godine ovjerene kandidacijske liste objaviti u službenim glasilima, medijima i internet stranici www.izbori.ba.

Prvi put je u potpunosti digitaliziran proces podnošenja prijava za ovjeru političkih subjekata kao i kandidacijskih listi, stoga Središnje izborno povjerenstvo BiH poziva političke subjekte da svoje sugestije za unaprjeđenje aplikacija dostave Središnjem izbornom povjerenstvu BiH.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar