Za mene je ovo kao pobjeda!

Za mene je ovo kao pobjeda!

Nakon trećeg mjesta u alpskoj kombinaciji Svjetskog kupa u Wengenu, hrvatski skijaš Ivica Kostelić, kojemu je to najbolji rezultat ove sezone, izjavio je da je jako sretan, te da je za njega ovaj rezultat kao pobjeda.
Jako sam sretan, za mene je ovo kao pobjeda. Ovo je veliko olakšanje s obzirom kako su se stvari odvijale prošle i ove sezone. Imao sam i malo sreće, ali kolo sreće se okreće, nekad izgubiš za par stotinki, nekad dobiješ, a ja mislim da sam ju zaslužio, rekao je Kostelić nakon utrke.

Kostelić je nakon spusta bio na 15. mjestu, a solidnim slalomskim nastupom probio se do treće pozicije.

Spust je bio odlučujući, jer bez dobre vožnje u spustu ne bi se dalo ništa učiniti. Znao sam da treba biti među prvih 30 u spustu i onda vidjeti kako će se stvari razvijati u slalomu. S dobrim rezultatom u spustu bilo je lakše, jer je slalomska staza jedna od najtežih na svijetu i specijalistima za brze disciline teško je voziti, dodao je.

Kostelić je u Wengenu ostvario šest pobjeda u svojoj karijeri, četiri u slalomu, a dvije u kombinaciji. Ukupno se u Wengenu čak 13 puta uspinjao na jednu od stepenica pobjedničkog postolja.

Povijest me oduvijek zanimala i očaravala, a Wengen i Kitzbuehel puno znače za povijest skijanja i na njima sam uvijek posebno motiviran. No, treba ići korak po korak, sutra je slalom u Wengenu, a tek ću onda ramišljati o Kitzbuehelu, kazao je Kostelić.

Drugi hrvatski predstavnik Natko Zrnčić-Dim bio je šesti. I za njega je to najbolji rezultat ove sezone. Nakon spusta je bio na 21. poziciji, a poslije slaloma je napredovao do šestog mjesta.

Jako sam zadovoljan, ali uvijek može bolje. Danas sam vjerojatno izgubio postolje na donjem dijelu spusta i na prvih nekoliko vrata slaloma, ali to je takva disciplina. Ipak, mislim da sam pokazao da sam još uvijek u vrhu svjetskih kombinatoraca. Ovaj rezultat je odličan zalog za sljedeće utrke i Svjetsko prvenstvo. Vjerujem da i u budućnosti imam izglede u Wengenu biti na postolju, a jednog dana i na pobjedničkoj stepenici, ali ću morati popraviti spust, izjavio je Natko Zrnčić-Dim.
hrt.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar