• ZA POVJEROVATI U SUDBINU: Otkriveno odakle je došla lopta koja je spasila nestalog Makedonca u Grčkoj
  • ZA POVJEROVATI U SUDBINU: Otkriveno odakle je došla lopta koja je spasila nestalog Makedonca u Grčkoj

ZA POVJEROVATI U SUDBINU: Otkriveno odakle je došla lopta koja je spasila nestalog Makedonca u Grčkoj

Već treći dan traje operacija potrage za makedonskim turistom koji je nestao u uzburkanom moru kod Posidija na Halkidiju u Grčkoj. Njegova dva prijatelja su pronađena, prvi isto večer, a drugi Ivan, prije dva dana, nakon što se 18 sati borio s valovima, držeći se za loptu.

Upravo je priča o lopti učinila da je svi čitaju sa nevjericom, pošto je “ruka spasa” muškarca iz Sjeverne Makedonije, do njega putovala čak deset dana, nakon što su je morske struje odnijele s otoka Limnos.

Priču o dječaku koji je izgubio loptu i načinu na koji je ona došla do Ivana, podijelila je Ana Nikolić, administrator grupe “Live from Grecce.”

Lopta koja je spasila život Ivanu izgubljena je 30. lipnja na ostrvu Limnos u Grčkoj. Zapravo, majka dječaka koji su izgubili loptu, prepoznala je loptu na televiziji.

Ivan je uspeo da se zadrži na površini mora zahvaljujući njoj, jer mu je omogućila da se odmara između napornog plivanja

Prema pisanju Voria.gr, dječaci Tanos (6) i Trifon) iz Soluna bili su sa roditeljima na plaži Evgati, na otoku Limnos. Igrali su se sa loptom u vodi, kada im je izmakla iz ruku i morska struja je ponijela ka pučini. Plivač koji je u tom trenutku našao na licu mjesta, pokušao je da je uhvati, ali nije uspeo. Lopta je veličine rukometne, kožna je i polunapuhana.

Nisu mogli ni da sanjaju da će ova lopta biti dar od Boga za Ivana za rođendan koji je tog dana slavio i da će mu spasiti život. Lopta je putovala deset dana da bi se našla na dohvat ruke Ivanu.

Na fotografiji iznad mogu se vidjeti Ivanovi roditelji s gradonačelnicom Kasandre i loptom i na druge dvije fotografije obitelj koja je izgubila loptu na Limnosu

Za trećim mladićem se nažalost i dalje traga, a po pisanu voria.gr Ivan je uskočio u vodu kako bi njih dvojicu spasio, a onda je i sam bio povučen strujama.

Treći mladić je sada u vodi više od 40 sati i po riječima njegovih prijatelja, on nije iskusan plivač. Ipak, na osnovu priče sa Ivanom i loptom, još uvijek postoji neka nada i vjera u neko čudo da će mladić biti pronađen živ.

 

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar