Za vikend se očekuju velike gužve na graničnim prijelazima

Za vikend se očekuju velike gužve na graničnim prijelazima

Na Međunarodnom graničnom prijelazu između Bosne i Hercegovine i Hrvatske Doljani – Metkovići, već danima je povećana frekvencija putničkih vozila i autobusa, a za predstojeći vikend očekuju se ogromne gužve.

Ovo su za „Dnevni avaz" potvrdili iz BIHAMK-a ističući da će brojni bh. građani vikend provesti na obali Jadranskog mora. Stoga, vozači se moraju naoružati strpljenjem, naročito ako se na graničnim prijelazima nađu u intervalu od sedam do 14 sati ili u ranim večernjim satima, kada je najgušći promet vozila.

– Tijekom jučerašnjeg dana nije bilo dužeg zadržavanja od 60 minuta na izlazu iz zemlje, no tijekom vikenda očekuje se povećana frekvencija putnika i vozila, naročito na Graničnom prijelazu Doljani – Metkovići. Moguće je da vozila budu na granici i duže od dva-tri sata, što bi izazvalo kaos, naročito uzimajući u obzir visoke temperature koje su zahvatile našu zemlju ovog tjedna – kazao je za „Dnevni avaz" dežurni operater BIHAMK-a.

Da bi zadržavanja na prijelazu Doljani – Metkovići bila kraća, iz BIHAMK-a podsjećaju vozače da na putu prema moru ili u suprotnom pravcu mogu koristiti i novi međunarodni granični prijelaz Bijača – Nova Sela, kao i međunarodne prijelaze Zvirići – Prud, Crveni Grm – Mali Prolog, Orahovlje – Orah, Ivanica – Brgat, Gorica – Vinjani Donji i Osoje – Vinjani Gornji.

Manje gužve – U odnosu na Doljane, svi nabrojani prijelazi imaju znatno manju frekvenciju prometa vozila i putnika. Ne znamo zašto, bez obzira na sva upozorenja, građani iz naše zemlje idu na ovaj prijelaz umjesto da izbjegavaju gužve – ističu iz BIHAMK-a. 
 

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar