Zadar pod vodom: Kiša potopila antički Forum, slapovi usred grada

Oko 8.15 sati u Zadru je počela padati izuzetno jaka kiša koja je počela slabjeti tek nakon sat i pol vremena tijekom kojih je potopila zadarske ulice.

Iako se točan broj poziva još ne zna, vatrogasci ih zaprimaju iz sekunde u sekundu.
Među ostalim, pozvani su na intervenciju i u Arheološki muzej. 'Voda do koljena' onemogućuje hodanje gradskim ulicama, a teško se odvija i promet.

Obilna kiša probleme je u utorak izazvala i na otoku Molat kada je bujica odnijela cestu u more.

Izdano crveno upozorenje: Čuvajte se opasnih vremenskih (ne)prilika!
Kiša ovo ljeto više nikoga ne iznenađuje. I danas nas očekuje promjenljivo do pretežno oblačno vrijeme uz kišu, pljuskove i grmljavinu koji će sa sjevernog i dijela srednjeg Jadrana proširit na Gorski kotar i Liku, a od sredine dana i poslijepodne na središnje i istočne krajeve te Dalmaciju, javlja meteo.hr.

Četvrtak će na Jadranu biti djelomice sunčan, a još ponedgje mogući su pljuskovi, osobito na sjeveru i jugu. Unutrašnjost očekuje umjereno do pretežno oblčno vrijeme, povremeno s kišom i pljuskovima, češćim, moguće i obilnijim ponajprije na istoku zemlje. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 23 i 28 stupnjeva Celzijevih. U gorju će biti malo niža.

I dok tako  vlada opće nezadovoljstvo vremenskim (ne)prilikama na obalama Jadrana, mladi Zadrani odlučili su da ih ni potop neće spriječiti za istinski uživaju u ljetu pa su na zadarskim ulicama zaigrali vaterpolo.

dnevnik.hr

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing