Zajednica žena 1990 Prozor-Rama posjetila dječji dom Egipat u Sarajevu

Jucer je zavrsena humanitarna akcija " Obitelj svakom djetetu " posjetom domu za djecu bez roditeljske skrbi "EGIPAT" u Sarajevu.Nadbiskup Josip Stadler je 1890 .g.osnovao ustanovu za zastitu djece izlozenu nevolji.Stadlerovo zdanje je uvijek sluzilo dobru a opiralo se zlu.

Bombardirano je u I i II sv.ratu i Domovinskom ratu ,ali svaki puta ga je Ljubav podigla iz pepela.Rekao je sestrama: "Kao sto je Blazena Djevica Marija hranila Isusa u Betlehemu,s njim bjezala u Egipat stiteci ga od zla, tako i vi hranite dobrom djecu i stitite ih od svakoga zla."

Dom drze sestre Sluzavke malog Isusa. U domu trenutno ima 16-tero djece.Najmanje ima 11.mjeseci pa do 17.g.
Izaslanstvo Zajednice žena HDZ1990 urucilo je ovu skromnu donaciju u hrani i kucnim potrepstinama koju su proslih dana prikupili ZŽ,Mladez i OO HDZ1990 i svi ostali dobri ljudi dosta njih koji nisu nasi clanovi ali imaju srce.
Proveli smo ugodno druzenje s djecom koja su tako vesela i razigrana i zaista smo se uvjerili tu da djeca mogu ostati bez roditelja,ali ne smiju ostati bez prijatelja,dobrocinitelja.

Osoblje doma i djeca zahvalni su svima koji su dio ove akcije jer zajednica i funkcionira od pomoci dobrocinitelja.
Ova akcija ce se ispratiti inicijativom za izmjene Obiteljsko zakona koji regulira materiju posvajanja.

Isto tako Zajednica zena daje potporu inicijativi Federalnog ministarstva socijalne politike u izradi Zakona o hraniteljstvu/udomiteljstvu.

Marija Bešker                                                                                                                

Plaćena vijest

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar