• “ZAJEDNO ZA ČISTE VODE BiH”: Iz Boračkog jezera uklonjeno 300 kg čvstog otpada
  • “ZAJEDNO ZA ČISTE VODE BiH”: Iz Boračkog jezera uklonjeno 300 kg čvstog otpada
  • “ZAJEDNO ZA ČISTE VODE BiH”: Iz Boračkog jezera uklonjeno 300 kg čvstog otpada

“ZAJEDNO ZA ČISTE VODE BiH”: Iz Boračkog jezera uklonjeno 300 kg čvstog otpada

Henkel je uspješno realizirao drugu akciju čišćenja pod motom “Zajedno za čiste vode BiH”. Tom prilikom je iz Boračkog jezera uklonjeno 300 kg čvrstog otpada.

Zbog svoje raskošne ljepote i brojnih mogućnosti za odmor i rekreaciju, Boračko jezero je jedna od omiljenih turističkih destinacija u Bosni i Hercegovini. Poznato je i kao dugogodišnji dom izviđača, pored kojeg se mladi naraštaji druže, upoznaju prirodu i uče korisne vještine za preživljavanje. Kako bi očuvali njegovu čistoću i otvorili sezonu plivanja, ronjenja i sunčanja u punom sjaju, članovi Ronilačkog kluba “Bosna”, u okviru projekta “Zajedno za čiste vode BiH” koji organizira kompanija Henkel, već nekoliko godina sprovode akcije čišćenja otpada iz Boračkog jezera i sa njegovih obala.

“Protekli vikend proveli smo na Boračkom jezeru, gdje smo nakon godinu dana ponovo organizirali akciju čišćenja dna i obale na lokaciji Velika plaza, pored kampa. U ovoj aktivnosti je učestvovao 31 ronilac, prikupili smo oko 300 kg čvrstog otpada u vidu plastike, stakla i automobilskih guma. Još jednom smo potvrdili opravdanost ovih akcija. S tim u vezi, pozivamo posjetioce Boračkog jezera, koji uživaju u svim njegovim blagodetima, da čuvaju jezero i njegovu okolinu tako što će otpad odložiti na za to predviđena mjesta”, poručio je Hrvoje Gavrančić, predsjednik RK “Bosna”.

Nakon čišćenja dijela rijeke Miljacke kod Mokrog i Boračkog jezera, projekt “Zajedno za čiste vode BiH” se nastavlja kroz akcije čišćenja Malog Plivskog jezera kod Jajca i rijeke Bosne pored Sarajeva

Osim RK “Bosna”, veliki doprinos realizaciji spomenutog projekta daju i drugi partneri kao što je kompanija Bingo d.o.o. Tuzla te preduzeće Eko Život d.o.o. Tuzla, koje je zaduženo za ekološko zbrinjavanje otpada.

Henkel: Sa sektorima Deterdženti i kućna hemija i Beauty Care, Henkel zauzima vodeće pozicije na mnogim tržištima i kategorijama širom svijeta. Osnovan 1876. godine, Henkel iza sebe ima više od 140 godina uspješnog poslovanja. U 2021. godini kompanija Henkel ostvarila je prodaju od 20 milijardi eura i korigovani operativni profit od oko 2,7 milijardi eura. Henkel zapošljava više od 52.000 ljudi širom svijeta – predan i veoma raznovrstan tim, ujedinjen snažnom korporativnom kulturom, zajedničkim ciljem da ostvari održivi standard, kao i zajedničkim vrijednostima.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar