Zanimljiv poziv: prijavite dobro djelo i sudjelujte u M:telovoj akciji >>Dobro djelo<<

Zanimljiv poziv: prijavite dobro djelo i sudjelujte u M:telovoj akciji >>Dobro djelo<<

Kompanija m:tel pokrenula još jednu veliku društveno odgovornu akciju pod nazivom "Dobro djelo" kojom će na originalan način nagraditi dobra djela jer je dobro poznato da se dobro dobrim vraća.

Dobrim djelima do dječijeg igrališta

Projekat "Dobro djelo" omogućava da u njemu sudjeluju svi građani koji tako mogu pomoći svojoj općini jer će kompanija m:tel na kraju akcije pokloniti dječje igralište općini s najviše prijavljenih dobrih djela.

Naredna godina – godina dobrih djela

Koristimo ovu priliku da posjetite portal  www.dobrodjelo.com gdje se nalazi interaktivna mapa dobrih djela koju građani naše općine mogu ispunjavati narednih godinu dana, koliko i traje ova akcija.

Dobra djela se mogu prijaviti na spomenutom portalu i zatim izabrati mjesto gdje su ona učinjena. Po želji se mogu postaviti i link, video ili fotografija koji opisuju to dobro djelo.

Stoga molimo sve naše sugrađane da se upoznaju s ovom m:tel-ovom akcijom koja može biti od velike koristi najmlađim stanovnicima općine.

Dobra djela svuda oko nas

Ne postoje velika i mala dobra djela jer je svako podjednako važno pa priča može izgledati ovako:

  • Danas sam pomogao susjedu da iscijepa drva. #dobrodjelo
  • Pomogao sam prijatelju da popravi ocjenu iz matematike. #dobrodjelo
  • Očistio sam dvorište jednoj baki. #dobrodjelo
  • Moj prijatelj je dobrovoljni darivatelj krvi. #dobrodjelo

Dakle, granice dobrih djela ne postoje, a sigurni smo da će ovi primjeri motivirati  sve naše sugrađane da se pridruže te da zajedno postanemo ambasadori ove akcije.

Podijelite dobra djela s drugima

Svi  detalji  akcije #dobrodjelo mogu se naći upravo na portalu www.dobrodjelo.com gdje se nalaze i rubrike s mapom i listom dobrih djela, a znajući da je BiH prepuna dobročinitelja i ljudi dobrog srca, ne sumnjamo da će ova lista biti dugačka.

Svi koji žele da zajedno s nama budu dio ove velike akcije mogu na svojoj omiljenoj društvenoj mreži (Facebook, Twitter, Instagram, Tumblr…) podijeliti svoju malu priču pod hashtagom #dobrodjelo.

Sudionici ove akcije mogu motivirati i svoje najbliže da preko društvenih mreža podijele prijavljeno  dobro djelo kako bi svi zajedno bili korak bliže dječjem igralištu. 

I ne zaboravite: biti dobar je plemenito, a učiti druge da budu dobri je još plemenitije.

 
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar