ZANIMLJIVA TEORIJA Nadbiskup Puljić misli da Hrvati iz BiH sele zbog politike “ogađivanja” BiH

ZANIMLJIVA TEORIJA Nadbiskup Puljić misli da Hrvati iz BiH sele zbog politike “ogađivanja” BiH

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić upozorio je u subotu kako je trend ubrzanog iseljavanja Hrvata iz Bosne i Hercegovine već poprimio zabrinjavajuće razmjere ocijenivši kako je sve to dio politike koja mnogima rođenima u BiH “pokušava ogaditi” tu zemlju.

U izjavi za agenciju Fena kardinal Puljić je kazao kako iseljavanje vidi i kao nastavak politike koja se temelji na procjeni da je bolje ukoliko Hrvata u BiH bude što manje.

Vrhbosanski nadbiskup je podsjetio na činjenicu kako je prema podacima prikupljenim tijekom blagoslova domova ustanovljeno kako je u 286 crkvenih župa koliko ih ima u BiH broj katolika u 2017. godinu u odnosu na stanje godinu dana ranije smanjen za više od 14 tisuća.

Stalna proizvodnja napetosti u zemlji i stvaranje nesigurnosti te nepostojanje jednakopravnosti zamorili su ljude i oni stoga sve češće i u sve većem broju odlaze, ocjenjuje kardinal Puljić.

“Javnost uporno čini da se ljudima zgadi ova zemlja i život u njoj jer se forsira samo negativno”, kazao je vrhbosanski nadbiskup.

Komentirajući imenovanje biskupa Henryka Hosera apostolskim vizitatorom s posebnom ulogom za župu Međugorje, kazao je kako je tu Crkva u BiH u jedinstvu s općom crkvom.

“Što Sveti otac predloži i odluči to vrijedi i za nas u BiH te ne donosimo posebni stav nego prihvaćamo papinu odluku”, kazao je Puljić.

(Izvor: HINA)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing