Započela implementacija plana za provođenje aktivnosti „Informiranje mladih o invaliditetu“.

U okviru projekta „Osnaživanje i rehabilitacija osoba s invaliditetom“; koji podržava Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID), a implementira Savez organizacija za podršku osobama s intelektualnim teškoćama u FBiH (SUMERO) u suradnji s UG RDPP „Djeca nade“ Prozor-Rama; danas je započela implementacija plana za provođenje aktivnosti „Informiranje mladih o invaliditetu“.

Aktivnosti su kreirane u cilju podizanja svijesti mladih osoba (srednjoškolaca) o položaju i pravima osoba s invaliditetom te su podijeljene u slijedeće kategorije:
1. Direktni kontakt s osobama s invaliditetom,
2. Edukacija o invaliditetu,
3. Simulacija invaliditeta,
4. Grupna diskusija i
5. Pisanje eseja iz oblasti invaliditeta.

Implementacija plana započela je realizacijom aktivnosti „Edukacija o invaliditetu“.

Aktivnost je provedena u Srednjoj školi Prozor s učenicima Gimnazije, razred III 4, čiji je razredni nastavnik Zoran Stojanović.

Koordinatorica projekta Selma Islamović održala je predavanje na temu „Invaliditet/Odnos prema osobama s invaliditetom“.

Ovom prilikom zahvaljuje se ravnateljici škole Anđi Mlakić te profesoru Stojanoviću na suradnji i učenicima na aktivnom sudjelovanju u predavanju. Do kraja mjeseca planirana je i realizacija preostalih aktivnosti.
 

Koordinator projekta
Selma Islamović
 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar