Započele su  prijave za Dane šljive Prozor – Rama 2018

Započele su prijave za Dane šljive Prozor – Rama 2018

“Dani šljive Prozor – Rama 2018”,  Sajam poljoprivrede, prehrane i turizma održat će se i ove godine u Prozoru u dane 17. i 18. rujna.

Po prijavama koje su u tijeku, očekuje se da ovogodišnja, 13. po redu sajamska manifestacija, bude obilježena sudjelovanjem  stotinjak izlagača, uglavnom poljoprivrednih proizvođača i turističkih djelatnika sa područja cijele BiH. Od inozemnih izlagača najavljeno je sudjelovanje općine Vrlika, Turističke zajednice Sinj, Turističke zajednice Popovača.

Šljiva, zaštitni znak ovoga sajma, dobro je rodila ove godine. Grane u šljivicima povijene su pod teretom plavih plodova. Rodila su dobro i stabla sorte bistrica (požegača), iako su napadnuta virusom šarke.

Osim šljiva i prerađevina – rakije, likeri, džemovi, na Sajmu se već godinama uspješno predstavljaju proizvođači bobičastog voća, sakupljači šumskih plodova, ljekovitog bilja, proizvođači sira. Predstavljaju se i turistički resursi, jer je turistički potencijal ovoga kraja veliki.

Ocjenjivačke komisije će i ove godine kušati i ocijeniti voćne rakije i likere, te sir. Nagrade će biti dodijeljene i za uredne šljivike, te za turističke projekte. U sklopu sajma organizirati će se dvije stručne radionice i okrugli stolovi.

Po riječima organizatora, općine Prozor – Rama, prijave za ovogodišnje Dane šljive traju do 10. 9. Najam štandova i ove godine je besplatan za poljoprivredne proizvođače i za turističke projekte, pa je ovo prigoda mnogima da tržištu približe svoje proizvode i usluge. Sve informacije za prijavu sudjelovanja zainteresirani mogu naći na web stranici općine Prozor – Rama.

Poziv za sudjelovanje na Sajamu

PRIJAVA za Sajam 2018

Program Sajma 2018

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar