Započinju najluđi dani Karnevala

Započinju najluđi dani Karnevala

U 2015. godini Karneval će, nakon prošlogodišnjeg dugog maškaranog perioda, ponovno biti kratak i žestok, jer mu po drevnim pravilima izračunavanja početka i kraja, spada razdoblje od 17. siječnja do 18. veljače.
 
Uvodna manifestacija istarskog karnevala  bit će, kao i uvijek, Izbor kraljice Karnevala nakon čega kreću sve maškarane ludosti koje započinju nakon svečane primopredaje ključa grada u ruke maškara.

Rio Carnival je najveći ulični festival u svijetu koji svake godine posjećuje tisuće ljudi. Glavni događaj je svakako parada na Sambadromeui gdje se samba škole bore kako bi svojim kostimima, čarobnim “plovećim” pozornicama i plesnim točkama u ritmu samba bubnjeva osvojile srca publike . Sambadrome parade se održavaju tijekom svih dana karnevala, ali najspektakularnije predstave su u nedjelju i ponedjeljak uvečer. Svi Rio Carnival aranžmani od Tucan Travela i dodaci na ture uključuju odlazak na Sambadrome u nedjelju navečer. Postoji dakako niz uličnih zabava i parada koje se odvijaju od sumraka do zore kao i niz tematskih karnevalskih balova duž cijelog grada.
Ovogodišnji Karneval u Riju počinje u petak 13. veljače i traje do utorka, 19. veljače.

Pred nama su  najšareniji i najveseliji dani u svim većim gradovima Europe i svijeta.
 

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar