Zašto je senzacija kada Općina kupuje službeno vozilo, a kada kupuje vatrogasno, policijsko ili kumunalno nije

Zašto je senzacija kada Općina kupuje službeno vozilo, a kada kupuje vatrogasno, policijsko ili kumunalno nije

Na jučerašnjoj licitaciji za službeno općinsko putničko vozilo Passat bile su četiri ponude. Najbolju ponudu dala je firma iz Brčkog u iznosu od 40.589,00 KM. Ova sredstva bit će iskorištena prilikom kupovine novog putničkog automobila za potrebe Općine Prozor-Rama.
“Obzirom na sve navedeno, cijena neće biti 131.000,00 KM, kako je navedeno u bh. medijima. Cijena novog službenog vozila bit će 90.000,00 KM s uračunatim PDV-om”, poručili su iz Općine.

Nakon ponovljenih natpisa medija da Općina Prozor Rama kupuje jedan od najskupljih automobile u državi, po cijeni od 131 tisuću maraka u Općini prozor Rama kažu da se ovdje ne radi o klasičnoj kupnji, odnosno da se radi o prodaji starog vozila, a kupnji novog po sistemu staro za novo, a što domaći mediji nisu obznanili, vodeći se za senzacionalizmom i željom za klikovima, a ne cjelovitim informacijama.

O nabavci drugih vrijednih vozila za općinu u bh. medijima se ne piše

Podsjećaju da je Općina prošlo ljeto nabavila i 100 tisuća maraka vrijedno kombi vozilo za prozorsku policiju, kao i specijalno vatrograsno vozilo, koje je koštalo 50.000,00 KM. Osim navedenih vozila, pribavljeno je i jedno komunalno vozilo, čija je nabavka Općinu koštala 180.000,00 KM.

“Napominjemo da u HNŽ-u prednjačimo po socijalnim davanjima za mlade obitelji te smo zadnji u koje treba upirati prstom za neosjetljivost i neshvaćanje prilika u kojima svi skupa živimo”, poručili su iz ureda Načelnika.

O svemu ovome nije se puno pisalo, iako su navedena vozila koštala mnogo više nego što će nakon prodaje starog, koštati novo općinsko vozilo.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar