Zastupnici HDZ-a BiH nisu podržali da Dom za stare i nemoćne “Rama” uđe u Federalni proračun

Zastupnici HDZ-a BiH nisu podržali da Dom za stare i nemoćne “Rama” uđe u Federalni proračun

Zastupnici HDZ BiH u Federalnom parlamentu bili su suzdržani na prvoj sjednici kada je bilo riječ o tome da Dom za stare i nemoćne “Rama” na Šćitu uđe u Federalni proračun. Time su jasno pokazali da su protiv završetka ovog važnog objekta za općinu Prozor-Rama i da ta politika stoji u sjeni iza brojnih problema koji su se dogodili oko Doma.

Tim svojim suzdržanim potezom jasno su dali i do znanja kako se odnose prema “svojoj partnerskoj stranci” HDZ 1990 (Devedesetki). Naime, zastupnik Luka Faletar je predložio amandman da se Domu dodijeli 500 tisuća KM. Iako je prijedlog došao iz vladajuće grupacije prema sporazumu o suradnji dva HDZ-a, ipak zastupnici HDZ-a BiH su ga jednostavno poklopili traženjem pojedinačnog glasovanja i svojom suzdržanošću.  Zanimljiva će biti reakcija iz Devedesetke na ovakvo obaranje amandmana i hoće li je uopće biti ili će se pripisati medijskim Goebbelsovim metodama?

Kako je išlo na sjednici Parlamenta i tko je bio za, protiv i suzdržan pogledajte u video od 9. sata i 15. minute:

Puče ljubav između HDZ-a i HDZ 1990 (Devedesetke) ako je ikada i bilo

Možda je ovo što se moglo  gledali na zasjedanju Federalnog Parlamenta samo farsa i dogovoreni pokušaj prikupljanja političkih bodova profesionalnih sakupljača. No, to nije toliko ni bitno koliko je znakovita (ne)uspješna suradnja HDZ BiH i HDZ 1990 prema njihovom potpisanom sporazumu o suradnji. Tu suradnju pokazala je ova snimka sa sjednice.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing