Zatvara li Hrvatska granicu prema BiH za one koji nisu cijepljeni?

Zatvara li Hrvatska granicu prema BiH za one koji nisu cijepljeni?

Hrvatska će već od 25. kolovoza navodno gotovo potpuno zatvoriti svoju granicu prema BiH. Pretpostavlja se da će to biti usklađeno sa zemljama EU-a i da će se dramatične mjere odnositi na osobe koje nisu i koje izbjegavaju cijepljenje.

U cijeloj državi i regiji se i dalje drže zdravstvene tenzije oko famoznog koronavirusa. Brojke se posljednjih dana povećavaju i brojne države već razmatraju nove mjere. S obzirom da je broj cijepljenih u BiH puno manji od ‘očekivanog’, nema sumnje da će se naša država naći pod ‘posebnom lupom’ i da će mjere na granicama biti rigoroznije nego za vrijeme turističke sezone.

Špica turističke sezone polako prolazi, ljudi su se u vrelim ljetnim danima opustili u uvjerenju da je virus negdje daleko zastranio i kapitulirao pred naletima nesnošljivih vrućina pa se doima kako smo svi ušli u neku stabilnu fazu. Državni činovnici upadjivo žele popuniti poluprazne državne proračune kojim milijunčićem, a one sretnije države poput susjedne Hrvatske uknjižile su  i milijarde od stranih gostiju. Ipak, izgleda da dolazi razdoblje ‘novih mjera’…

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar