Zatvaraju se škole: Ekstremno niske temperature zahvatile SAD

Zatvaraju se škole: Ekstremno niske temperature zahvatile SAD

Zbog ekstremno niskih temperatura i snažnog ledenog vjetra koji su posljednja tri dana zahvatili središnje i istočne dijelove SAD-a, zatvorene su škole u Chicagu, Bostonu i drugim velikim gradovima na tom području, a meteorolozi upozoravaju kako je malo vjerojatno da će se vremenske neprilike uskoro smiriti.

Prodor ledenog arktičkog zraka, koji se proširio iz Kanade, uzrokovao je ekstremno niske temperature koje na pojedinim područjima dostižu i minus 23 stupnja Celzija a nacionalna meteorološka služba upozorava da i 15-minutna izloženost takvoj studeni može izazvati ozebline.

Ljudi se pozivaju na oprez i savjetuju da kućne ljubimce drže u kućama te izbjegavaju putovanja i vožnju automobilom na područjima sa snijegom i zaleđenim cestama.

Zbog vremenskih nepogoda više od 400.000 učenika čikaških javnih škola, trećeg najvećeg školskog okruga u SAD-u sa 800 ustanova, ostalo je ovih dana kod kuće, a škole su zatvorene i u Bostonu, Milwaukeeu i Indianapolisu. Zatvorena su skijališta u okolici Chicaga i u Južnoj Dakoti.

Metorološka služba najavljuje kako se za vikend očekuje novi udar ledenog zraka, prenosi Hina.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar