Zatvoren 18. Međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2015.

Zatvoren 18. Međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2015.

Osamnaesti Međunarodni sajam gospodarstva – Mostar 2015., na kojem se predstavilo 700 izlagača iz 20 zemalja, zatvorio je danas svoja vrata.

Sajam je održan od 14. do 18. travnja i, unatoč iznimno teškoj gospodarskoj i socijalnoj situaciji, u cijelosti je opravdao svoja očekivanja, ističu iz tvrtke Mostarski sajam, a direktorica te tvrtke Dalfina Bošnjak kazala je kako ta gospodarska manifestacija može biti na ponos Mostara i cijele BiH.

– Drago nam je što je Sajam polučio uspjeh i potvrdio svoje liderstvo u zemlji jer je u njegovu organizaciju uložen ogroman trud od strane mojih suradnika i mene. Zabilježili smo niz poslovnih kontakata s domaćim i inozemnim partnerima, možda i najviše dosad, tako da već sad imamo 15 posto rezerviranih prostora za naredni sajam – kazala je Bošnjak, zahvalivši
svim izlagačima koji su bili na Sajmu.

Ovogodišnja gospodarska manifestacija, koju je otvorio predsjedatelj Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, bila je mjesto izravnih susreta gospodarstvenika, a posjetio ga je veliki broj inozemnih izaslanstava iz Njemačke, Turske, Bahreina, Italije, Kine koji su izrazili želju za budućom suradnjom s Mostarskim sajmom.

Opću sajamsku izložbu pratile su tradicionalne podsajamske manifestacije Sajam turizma, Sajam knjige i grafičke industrije te Sajam informacijskih tehnologija. Prvi put na Mostarskom sajmu održan je i Sajam drvne industrije na kojem se predstavilo 40 drvoprerađivača iz cijele BiH, na oko 2000 metara četvornih.

Tradicionalno su na Sajmu dodijeljene nagrade najboljim vinarima, kao i priznanja za najuspješniji nastup, a zbivanja sa i oko Sajma pratilo je više od 200 akreditiranih novinara iz cijelog svijeta.

Tijekom sajma održan je i veliki broj konferencija, stručnih skupova, radionica i okruglih stolova na teme korištenja europskih fondova, informacijskih tehnologija, prometa, drvne industrije, turizma, jadransko-jonske suradnje, obrazovanja i dr.

Ovogodišnji partner Sajma bio je Tajvan, a održan je u Slobodnoj zoni "Hercegovina" na oko 30.000 četvornih metara unutarnjeg i vanjskog prostora.
bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar