• ZAVOD ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA: Distribucija premije još pet radnih dana
  • ZAVOD ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA: Distribucija premije još pet radnih dana
  • ZAVOD ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA: Distribucija premije još pet radnih dana
  • ZAVOD ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA: Distribucija premije još pet radnih dana

ZAVOD ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA: Distribucija premije još pet radnih dana

Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ/K vrši redovitu distribuciju premije osiguranja za 2022. godinu još pet radnih dana. Posljednji dan redovite distribucije je ponedjeljak, 28.02.2022 godine.

“Cijena premije iznosi 20KM po osiguraniku  i mogu je kupiti sve punoljetne osigurane osobe. Kupovinom premije osiguranja osigurane osobe oslobođene su plaćanja participacije za 134 usluge zdravstvene zaštite”, poručuju iz Zavoda zdravstvenog osiguranja.

Osim djece do navršene 18. godine života, osobnog sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite za 2022. godinu oslobođeni su i dragovoljni darivatelji krvi koji su krv darivali deset i više puta s tim da su u 2021. godini krv darivali najmanje jednom.

Dragovoljni darivatelji krvi s pedeset i više darivanja trajno su oslobođeni osobnog sudjelovanja plaćanja participacije, odnosno kupovine premije osiguranja

Uplata premije osiguranja za 2022. godinu vrši se isključivo kod organizacija za obavljanje platnog prometa (banka,pošta) na depozitni račun ZZO HNŽ/ K broj: 5550000004873298 (Vrsta prihoda 722 611).

Dokaz o izvršenoj uplati premije osiguranja (uplatnicu), osiguranik je dužan dostaviti najbližem područnom uredu Zavoda, radi evidentiranje iste u sustav.

Također, Zavod je osigurao dodatnu pogodnost za svoje osiguranike, a riječ je o mogućnosti slanja podataka o izvršenoj uplati, te Zahtjeva za evidentiranje i aktiviranje premije osiguranja putem web stranice Zavoda koristeći link: https://www.zzo.ba/uplata-premije

Ukoliko se odlučite na ovaj način pribaviti Vašu premiju osiguranja niste obavezni dolaziti u područni ured Zavoda radi evidentiranja premije osiguranja. Uplaćene premije biti će evidentirane u informacijski sustav najkasnije u roku od 3 radna dana, a potvrdu o evidenciji osiguranici će dobiti na svoj osobni e mail.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar