Završen ždrijeb  play-offa Lige prvaka i Europske lige

Završen ždrijeb play-offa Lige prvaka i Europske lige

Hrvatski nogometni prvak Rijeka igrat će protiv prvaka Grčke Olympiakosa u play-offu Lige prvaka, odlučio je ždrijeb održan u petak u sjedištu UEFA-e u Nyonu.

Rijeka se u ždrijebu nalazila među ekipama koje nisu bili nositelji, zajedno s Astanom, Qarabagom, Slavijom i Hapoelom, a dobila je najtežeg suparnika kojeg je htjela izbjeći Olympiakos, klub s najvećim koeficijentom među nositeljima. Osim grčkog prvaka među nositeljima su bili još i APOEL, Celtic, Maribor i Kopenhagen.

Momčad Matjaža Keka, koja je u trećem pretkolu izbacila Red Bull Salzburg, nadala su se da će izbjeći prvaka Grčke i škotski Celtic, a možda dobiti Maribor ili Apoel, no nisu imali sreće.

Prva utakmica igra se u Grčkoj 15. ili 16. kolovoza, a uzvrat je tjedan dana kasnije na Rujevici. Pobjednik ostvaruje plasman u Ligu prvaka, a poraženi u Europsku ligu.

Olympiakos je već sedam godina zaredom prvak Grčke, a u zadnjih pet sezona četiri puta su igrali skupine Lige prvaka. 2015. protivnik im je bio Dinamo, koji je izgubio obje utakmice – s 1:0 i 2:1 – ali je bio ravnopravan grčkom prvaku.

Prije Rijeke izbacili su Partizan s ukupnih 5:3. Sve je bilo gotovo već u prvoj utakmici u Beogradu gdje je grčki prvak slavio s 3:1.

Od ostalih parova najzvučniji su dvoboji Liverpoola i Hoffenheima te Nice i Napolija.

Nogometaši zagrebačkog Dinama igrat će protiv albanskog Skenderbeua u doigravanju za Europa ligu, splitski Hajduk će za suparnika imati Everton, dok je Osijekova posljednja prepreka na putu plasmanu u grupnu fazu natjecanja bečka Austrija, odlučeno je u petak ždrijebom u sjedištu Europskog nogometnog saveza (UEFA) u Nyonu.

Dinamo će u prvoj utakmici biti domaćin Skenderbeuu na Maksimiru, Osječani će u ugostiti Austriju u svom Gradskom vrtu, dok će Hajduk u prvoj utakmici gostovati kod Evertona.

Prve utakmice su na rasporedu 17. kolovoza, a uzvrati tjedan dana poslije, 24. kolovoza.

U grupnu fazu Europa lige plasirat će se 22 pobjedničke momčadi iz doigravanja, 16 klubova koji su izravno izborili pravo igranja u Europa ligi te još 10 poraženih iz doigravanja za Ligu prvaka u kojem je hrvatski prvak Rijeka za suparnika dobila prvaka Grčke Olympiakos iz Pireja.

 

(Izvor: Gol.hr)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar