• Završena natjecanja u Prvoj šahovskoj ligi Herceg-Bosne, seniori drugi, šahistice treće
  • Završena natjecanja u Prvoj šahovskoj ligi Herceg-Bosne, seniori drugi, šahistice treće
  • Završena natjecanja u Prvoj šahovskoj ligi Herceg-Bosne, seniori drugi, šahistice treće

Završena natjecanja u Prvoj šahovskoj ligi Herceg-Bosne, seniori drugi, šahistice treće

Završena su natjecanja u Prvim šahovskim ligama za seniore i žene u organizaciji Šahovskog saveza Herceg-Bosne. Natjecanje se održavalo u Neumu od 19. do 21. kolovoza 2023, a ramske šahistice Mia Marić i Sanja Ivić  su na 3. ekipnom natjecanju Prve šahovske lige za žene osvojile treće mjesto. Seniori su na 28. ekipnom natjecanju Prve šahovske lige za seniore osvojili drugo mjesto.

 

U Prvoj ligi za žene sudjelovalo je pet klubova: Šahovski klub “Brotnjo” Čitluk, ŠK „Široki Brijeg“, ŠK „Rama“, Prozor, ŠK „Jajve“ i ŠK “Čapljina, koji su odigrali pet kola po Bergerovom sustavu s tempom igre 60 minuta za cijelu partiju.

Igrali su u sastavu: dvije žene (uz 2 rezerve). Pojedinačni rezultati će biti obračunati i prijavljeni za lokalnu rejting listu Šahovskog saveza Herceg-Bosna. Pobjednik 3. ekipnog natjecanja Prve šahovske lige za žene Šahovskog saveza Herceg-Bosne je ŠK „Brotnjo“ iz Čitluka.

Direktor natjecanja Miro Marjanović pobjednicama je uručio pokal, priznanje i bilten, a ostalim ekipama uručena su priznanja i bilteni sukladno poretku na tablici:

Rezultati
  1. ŠK “Brotnjo”
  2. ŠK “Čapljina”
  3. ŠK “Rama”
  4. ŠK “Široki Brijeg”
  5. ŠK “Jajce”

Direktor natjecanja bio je IA Miro Marjanović, a sudačke poslove su obavili državni suci Blago Vukoja i Ivo Petrović.

U Prvoj ligi za seniore sudjelovalo je osam klubova: ŠK “Kiseljak”, ŠK „Jajce”, ŠK “Busovača”, ŠK „Rama“ Prozor, ŠK “Vitez”, ŠK “Orašje”, HŠK „Tomislav“ Tomislavgrad i ŠK “Žepče”, koji su odigrali sedam kola po Bergerovom sustavu s tempom igre 90 minuta po igraču za cijelu partiju uz bonifikaciju 30 sekundi po potezu počevši od prvog. Igrali su u sastavu: šest seniora (uz četiri rezerve). Pojedinačni rezultati će biti obračunati i prijavljeni za rejting listu FIDE i za lokalnu rejting listu Šahovskog saveza Herceg-Bosna.

Pobjednik 28. ekipnog natjecanja Prve šahovske lige za seniore Šahovskog saveza Herceg-Bosne je ŠK „ORAŠJE“ iz Orašja i osigurao je nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za 2024. godinu.

Za pobjedničku ekipu su nastupili: IM Vjekoslav Živković, FM Mario Zovko, Stjepan Damjanović, Ivan Zlatarević, Marko Klajić i Ilija Damjanović.

Predsjednik Šahovskog saveza Herceg-Bosne Željko Bogut pobjednicama je uručio pokal, priznanje i bilten, a ostalim ekipama uručena su priznanja i bilteni sukladno poretku na tablici:

  1. ŠK “Orašje”
  2. ŠK „Rama“
  3. ŠK “Žepče”
  4. ŠK “Vitez”
  5. ŠK „Jajce”
  6. ŠK “Busovača”
  7. ŠK “Kiseljak”
  8. HŠK „Tomislav“

Direktor natjecanja bio je IA Miro Marjanović. Sudačke poslove su obavili državni suci Blago Vukoja i Stanko Ćurčić.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar