Zbog brzine i vožnje pod utjecajem alkohola u jednom bh. gradu u nekoliko dana kažnjeno 1.235 vozača

Zbog brzine i vožnje pod utjecajem alkohola u jednom bh. gradu u nekoliko dana kažnjeno 1.235 vozača

Policija u Banjoj Luci sankcionirala je u protekla četiri dana 1.235 sudionika u prometu u okviru pojačane kontrole sudionika u prometu s naglaskom na sankcioniranje nedozvoljene brzine kretanja vozila i upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola.

Akcija je provedena od četvrtka, 13. lipnja do jučer, s ciljem održavanja i poboljšanja stanja u oblasti sigurnosti prometa, priopćeno je iz Policijske uprave Banja Luka.

Policija je evidentirala 809 prekršaja prekoračenja brzine, a od ukupnog broja, 457 sudionika u prometu kretala su se brzinom vozila od 10 do 20 kilometara na sat više od dozvoljenog.

Više od dozvoljene brzine za 20 do 30 kilometara na sat vozila su 233 vozača, 111 sudionika je vozilo više za 30 do 50 kilometara na sat, a osam sudionika više od 50 kilometara na sat, piše Avaz.

Policija je kontrolirala i alkotestirala 8.637 sudionika u prometu, a zbog nedozvoljene količine alkohola u krvi sankcionirana su 292 vozača, koliko ih je i isključeno iz prometa.

Od ukupnog broja, 161 vozač je sankcioniran jer je imao od 0,31 do 0,80 promila alkohola u krvi, 95 vozača je imalo od 0,81 do 1,50, dok je 29 vozača zadržano u službenim prostorijama do istrežnjenja jer su imali više od 1,5 promila.

Zbog prisustva alkohola u krvi, sankcionirano je i sedam vozača mlađih od 21 godinu ili sa manje od tri godine vozačkog iskustva, dok su četiri vozača odbila da se testiraju.

Evidentirana su i 164 ostala prekršaja, navedeno je u priopćenju Uprave

Banjolučka policija je prije dva dana u tijeku ove akcije privremeno oduzela vozilo Peugeot od osobe iz Banja Luke čiji su inicijali S.Z. za koje je utvrđeno da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni od oko 2.856 KM.

Policija je privremeno oduzela i motocikl Keeway Matrix kojim je upravljala osoba iz Banja Luke čiji su inicijali D.B, a kod kojeg je utvrđeno 1,75 promila alkohola u krvi.

Iz Policijske uprave Banja Luka apeluju na sudionike u prometu da poštuju zakonske odredbe, a posebno na vozače motornih vozila da ne upravljaju pod utjecajem alkohola, jer je vožnja pod utjecajem alkohola opasna, te da odgovornim ponašanjem zaštite sebe i druge sudionike u prometu.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar