Zbog drona zaustavljen zračni promet u Frankfurtu

Zbog drona zaustavljen zračni promet u Frankfurtu

Dron koji je jučer viđen u blizini frankfurtske zračne luke, jedne od najprometnijih na svijetu, prouzročio je pola sata zaustavljanja zračnog prometa, rekao je glasnogovornik zračne luke.

-Zračni promet je zaustavljen između 17:15 i 17:45 – dodao je.

Jedan dron

U incidentu je sudjeloao jedan dron, a letovi su potom normalno nastavljeni, napisano je na službenom Twitter profilu zračne luke, dodavši kako “nije bilo kaosa”.

Glasnogovornica njemačke državne agencije za kontrolu zračnog prometa DFS otkrila je kako je savezna policija helikopterima pregledala prostor oko zračne luke prije nego što je  odlučila ponovno otvoriti.

Nema osumnjičenih

Glasnogovornik savezne policije potvrdio je da je prijavljeno kako je viđen dron, ali policija još uvijek nije uspjela dokazati njegovo postojanje. Zasad nema osumnjičenika, a istraga se nastavlja, dodao je.

Thilo Vogt, službenik DFS-a, prošli je mjesec naglasio kako su piloti prošle godine primijetili dvostruko više dronova, njih 158.

Ovaj incident događa se nakon što je u prosincu zbog drona nastao trodnevni kaos na londonskoj zračnoj luci Gatwick, što je rezultiralo otkazivanjem ili preusmjeravanjem oko tisuću letova i što je koštalo oko 50 milijuna funta.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar