Zbog hrvatske zastave presreli svatove, mladoženji nanijeli ozljede vatrenim oružjem

Zbog hrvatske zastave presreli svatove, mladoženji nanijeli ozljede vatrenim oružjem

Na magistralnoj cesti Tuzla-Orašje u mjestu Lončari, Cvijan Cvijanović i Siniša Stevanović presreli su i blokirali svatovsku kolonu koja se kretala iz Brčkoga u Domaljevac. Osim što su prijetili svatovima, otrgnuli su hrvatsku zastavu, te je Stevanović drškom pištolja udario mladoženju u glavu, nakon čega je mladoženja odmah prevezen u Županijsku bolnicu Orašje, – piše Dnevnik.ba

Dan koji je trebao biti najsretniji u životu za Roberta Tomića i njegovu izabranicu pretvorio se pravi horor, kada su 30. listopada ove godine oko 13,20 sati dvojica mladića srpske nacionalnosti, automobilom marke Audi A6, karavan, zlatne boje presreli i zaustavili svatove, jer je u koloni bila jedna hrvatska zastava.

„Mislio sam da netko zaobilazi kolonu jer svatovi idu malo sporije. Nisam ni slutio što će se dogoditi. Autom su potom popriječili put i tada je krenula agonija. Oteli su zastavu, slomili i stavili u auto. Izašao sam vani da vidim o čemu se radi. Tada je Siniša Stevanović izvadio pištolj, repetirao ga i upro u mene. Krenuo sam u samoobranu da maknem pištolj, nakon čega me on tim pištoljem udario u potiljak glave, poslije čega sam pao. Kada sam pao krenuo me udarati nogama.“, ispričao je za portal Dnevnik.ba Robert Tomić

U kontakt smo stupili i s Ilijom Babićem, koji je bio kum Tomiću. Za naš portal je potvrdio ovaj nemili događaj te kazao kako je razočaran reakcijom policije Republike Srpske.

image

Krv na mladoženjinoj odjeći

 DNEVNIK.BA

„Kada je kolona zaustavljena izašao sam iz auta i vidio Cvijana Cvijanovića koji je sa mnom išao u školu. Odmah iza mene je izašao i Robert. Tada je Siniša Stevanović iz kutije izvadio pištolj i napao   Roberta. Nakon što je ozlijedio mladoženju sjeli su u auto i pobjegli. Unesrećenog smo odmah stavili u auto i odvezli su ga u bolnicu u Orašje. Bilo je užasno, ljudi su bili prestrašeni, djeca su plakala. Pozvali smo odmah policiju, a kada su došli policajac nas je pitao, parafraziram, „Zašto ste i pokazivali zastavu kad znate što će biti?“. Odmah smo rekli imena napadača, međutim oni su tek sutra dan otišli na ispitivanje.“

image

Krv na mladoženjinoj odjeći

 DNEVNIK.BA

Unesrećenom mladoženji je u Županijskoj bolnici u Orašju pružena liječnička pomoć, gdje mu je rana zadobivena od udarca pištoljem ušivena. Ustanovljeno je da je dobio i potres mozga.

Mladenci su se nakon ovog skandaloznog događaja za državu koja se naziva demokratskom ipak vjenčali. Mladoženja kaže kako nije mogao sudjelovati u cijeloj večernjoj zabavi, zbog bolova, a kum Babić kaže kako je te večeri sve nekako bilo u grču.

Naši sugovornici kažu kako su doznali da ovo nije prvi ovakav slučaj u mjestu Lončari. Sve je izazvano mržnjom prema jednom narodu i njegovim obilježjima. Svi se nadaju kako će policija ipak uraditi svoj posao, te nasilnike strogo kazniti.

Kako smo još doznali, napadači su pripadnici grupe „Sveti Georgije“ iz Lončara.

image

Siniša Stevanović

 DNEVNIK.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar