Zbog napada u Parizu BiH diže stanje pripravnosti

Zbog napada u Parizu BiH diže stanje pripravnosti

Povodom događanja u Parizu, u srijedu je u Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine održan sastanak čelnika Tužiteljstva BiH, Obavještajno sigurnosne agencije BiH (OSA) i policijskih agencija.

Kako je za Agenciju Fena potvrdio glasnogovornik Tužiteljstva BiH Boris Grubešić, danas su glavni državni tužitelj Goran Salihović, direktor OSA-e Almir Džuvo i direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić razgovarali o povećanju stanja sigurnosti u BiH.

''Razgovarano je da se poveća pripravnost, da se povećaju mjere sigurnosti i to je normalna reakcija nakon događanja u Parizu'', kazao je Grubešić.

Na pitanje ima li saznanja o tome da bi i u BiH moglo eventualno doći do nekih nemilih događaja, Grubešić je kazao kako nema takvih saznanja i ponovio da je sastanak normalna reakcija policijskih i sigurnosnih agencija.

Podsjećamo, u današnjem napadu na redakciju satiričnog magazina Charlie Hebdo u Parizu ubijeno je 12 osoba, a 11 ranjeno.

Francuski predsjednik Francois Hollande proglasio je četvrtak za "nacionalni dan žalosti" u Francuskoj i obnovio svoj poziv na jedinstvo u zemlji, nakon napada na časopis.

''Naše najbolje oružje je naše jedinstvo. Ništa nas ne može podijeliti, ništa nas ne treba razdvajati'', rekao je šef države u kratkom obraćanju naciji, što su prenosili televizijski kanali.
Fena

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing