Zbog obilnih padavina obustavljen promet na više putnih pravaca u BiH

Zbog obilnih padavina obustavljen promet na više putnih pravaca u BiH

M-17 Maglaj-Doboj (u mjestu Jelovac), obilaznica za putnička vozila Žepče-Perkovići-Crni VrhM-18 Kladanj-Živinice (u mjestima Stupari i Đurđevik), M-19.2 Kladanj-Vlasenica (u mjestima Ravne i Tišća) i M-14.1 Bijeljina-Brčko (u mjestu Čađavica) i Janja-Zvornik (u mjestima Šepak i Čelopek).

Promet je također obustavljen i na regionalnim putevima: R-467 Zavidovići-Ribnica-Olovo i Olovo-Han Pijesak (u mjestu Pjenovac), R-445 Visoko-Ilijaš (u mjestu Čekrekčije), R-465 Zavidovići-Maglaj-Doboj, R-460 Gračanica-Srnice i R-462 Gradačac-Ormanica (u mjestu Vučkovci).Zbog većeg odrona obustavljen je promet na dionici M-18 Bijeljina-Tuzla (u mjestu Podgora).

Na dionici M-18 Bogatići-Trnovo, zbog oštećenja kolovoza, obustavljen je promet za teretna vozila iznad 3,5 tone, dok je za putnička vozila u funkciji jedna saobraćajna traka.

Otežano, jednom trakom-zbog odrona kamenja na kolovoz, prometuje se na dionici M-18 Brod na Drini-Miljevina (u mjestu Kuta). Zbog izlijevanja vode na kolovoz otežano je prometovanjr (jednom trakom) na dionicama: M-18 Sarajevo-Olovo (u mjestu Srednje), M-19 Milići-Vlasenica (na ulazu u Vlasenicu), M-14.1 Bijeljina-Šepak (u mjestu Pilice) i na R-456 Karakaj-Šestići (u mjestu Đurići).

Na dionici M-4 Simin Han-Kalesija (u mjestu Babajići), zbog aktiviranog klizišta, promet za putnička vozila i autobuse odvija naizmjenično-jednom trakom, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac.

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna. Do kraja svibnja, zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen je promet za teretna vozila na GP Kamensko. Za vrijeme obustave, teretna vozila usmjeravaju se na GP Gorica-Vinjani Donji, priopćeno je iz BIHAMK-a.

Izvor: http://hercegovina.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar