Zbogom Selma i Edita djevojčice mile: Imate li gospodo iz vlasti obraza pogledati u oči roditeljima!

Zbogom Selma i Edita djevojčice mile: Imate li gospodo iz vlasti obraza pogledati u oči roditeljima!

Povratnici ubijaju našu djecu! Povratnici u vršenju krivičnih djela. Dakle, povratnici su oni što kada se vrate (pretpostavljam iz zatvora) opet ubijaju našu djecu. Napadaju ljude po haustorima, otimaju lančiće ženama sa vrata, upadaju u prodavnice…

Pa će se ti povratnici kada počine krivično djelo vratiti tamo negdje, a onda opet se vratiti na ulice.

Dosta je više građanima glavnog grada države Bosne i Hercegovine priča o povratnicima.

Dosta je više ispraznih policijskih izvještaja u kojima su ubice, divljaci, povratnici, od ranije poznati policiji S.S., M.E. F.K. D.E……

Čemu više skrivanje identiteta onih zbog kojih je u Sarajevu zadnjih dvije tri godine na sceni prešutni policijski sat koji još samo treba da bude ozvaničen.

Kada neko krene iza 21 sat na ulicu kažu mu obavezno ukućani „Kuda ćeš u ova doba?“

Kuda, kada se radnice u prodavnicama zaključavaju već u 19 sati jer se boje maskiranih razbojnika. I to ne bilo kakvih. Već povratnika.

Kuda ćeš iza 21 sat kada ćete presresti povratnik i oteti mobitel. Kuda kada su trkači na ulicama u bijesnim autima i liječe svoje komplekse i frustracije.

Takav jedan povratnik SANJIN SEFIĆ ubio je sinoć u Sarajevu Selmu i Editu. Nikakva kazna koju će dobiti ne može više vratiti ove mlade djevojke koje su tek zakoračile u život.

Prekinuo je POVRATNIK njihove mlade živote.

Nije to bila saobraćajna nesreća. To je bilo klasično ubistvo. Jer divljati glavnom sarajevskom ulicom i voziti 100 kilometara na sat znači biti spreman da ubiješ nekoga.

SANJIN SEFIĆ je ubio brutalno Selmu i Editu! Hrabar je ubica, pobjegao je sa mjesta zločina.

Poručuje nam kantonalni premijer Elmedin Konaković „koji za sve ima rješenje“ da će biti sankcija.

-Na raskrsnice u Kantonu Sarajevo smo namjeravali postaviti 24 nova radara, ali to još uvijek nije realizirano, jer su nam zbog žalbe drugih kompanija dva puta odbijeni projekti, kazao je Konaković.

Radari nisu postavljeni premijeru jer je i pticama na grani znano da su tenderi i javne nabavke drugi naziv za korupciju i kriminal! Kome je to naštiman posao za nabavku radara pa su se dvije kompanije žalile? Je li to opravdanje što nema radara?

Kako ste samo vi u Vladi dosljedni u provođenju Zakona o javnim nabavkama, a kada je riječ o pooštravanju mjera sigurnosti u glavnom gradu, osim kvalitetnog deklarativnog izjašnjavanja i „oštrih poruka“ na djelu građani ne vide baš ništa konkretnog da radite.

Koliko puta su stizale molbe i vapaji da se stane ukraj trkačima po glavnim sarajevskim ulicama. Svi znaju ko su oni, svi znaju kojim ulicama najviše vole da divljaju. Svi znaju čiji su sinovi. Svi znaju odakle im bijesna auta. Svi znaju gdje žive i u kakvim se krugovima kreću.

I na koncu, svi znaju da ONI imaju nekoga ko ih štiti i u policiji i tužilaštvu.

Zar jedino u Sarajevu nema efikasnih mjera da se to zaustavi, već se moralo čekati ubistvo Selme i Edite, pa da Vlada i MUP Kantona Sarajevo kao nojevi izvuku glave iz pijeska.

Ništa konkretnog nije urađeno nakon ubistva Denisa Mrnjavca. Ni ubistvo Dženana Memića još nikada nije rasvjetljeno, a ugašena su nova dva mlada života.

Gospodo iz Vlade i MUP-a Kantona Sarajevo vrijeme je da počnete podnositi ostavke.

Ne trebaju nikakve istrage u lancu odgovornosti. Zna se ko kosi ko vodu nosi. Neće biti odgovoran portir u Vladi ili MUP-u.

Jesu li vam draže fotelje od ljudskih života? Selma i Edita nikada više neće doći na predavanje na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

Roditelji su ih iz Bosanske Krupe i Bugojna ispratili sa osmjehom na licu ponosni na kćerke koje su željele da se obrazuju, da budu budućnost ove zemlje.

Doći će sada roditelji po svoju Selmu i Editu i vratiti ih u njihove rodne gradove i ispratiti na bolji svijet.

Gospodo u vlasti Kantona Sarajevo ko će izaći pred njih? Ko će ih dočekati, pogledati u oči i reći da su njihove kćerke žrtve POVRATNIKA UBICE!

Ko će Selminim i Editinim roditeljima priznati da niste bili sposobni zaštiti njihovu mladost jer ste se bavili važnijim stvarima -predstava na MESS-u, kakvu ćete sliku iz Dubajia objaviti na instragramu, ili kako se raspravljati preko Facebooka sa novinarima.

Gospodo, hoće li iko od vas priznati da su Selma i Edita žrtve korumpirane vlasti, samovolje, neodgovornosti, bahatosti i bezobrazluka.

(Vijesti.ba / NAP)

EVO ČIME SE BAVE VLASTI BiH I F BiH

U Predsjedništvu BiH završen je koalicionih partnera lidera SDA Bakira Izetbegovića, HDZ-a BiH Dragana Čovića i SBB-a Fahrudina Radončića.

Nakon višesatnog sastanka novinarima se prvi obratio Čović koji je rekao da je konačno došlo vrijeme da se prestane sa pričom i da se počne raditi.On je dodao da je uvjeren da postoji saglasnost lidera koalicije o svim problemima.

– Smisao svih današnjih sastanaka je upravo to kako Master plan koji je Predsjedništvo BiH usvojilo na prošloj sjednici prenijeti na sve nivoe vlasti. Sve se svodi na to da što manje pričamo, a što više provodimo – kazao je Čović.

Kako je dodao, razgovori koji su vođeni ticali su se saobraćajne i energetske infrastrukture koje treba proslijediti drugim nivoima, direktorima autocesta, ministrima te da više nema potrebe da predsjednici stranaka o njima razgovaraju.

On je poručio da što se tiče političkih dogovora, pitanja Sejdić-Finci, Mostara i svih odluka Ustavnog suda BiH, one se moraju izvršiti do 31. januara iduće godine.

On je istakao kako je neophodno da “ono što stoji u Federalnom parlamentu bude još jednom zajednički izanalizirano.

– Naš današnji dogovor nakon svih susreta, zaključno sa Izetbegovićem i Radončićem, ide u tom pravcu – koalicija mora praktično pokazati da funkcionira. Dakle, ona nije sporna, samo mora početi raditi svoj posao – kazao je Čović.
(Vijesti.ba / Avaz)

Dogovori da se dogovara, stabilna koalicija partnerskih odnosa, i tako j…. lud zbunjenog!

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar