ZDRAVKO MAMIĆ: “Ako dođe do toga da idem u zatvor, ići ću ovdje u BiH.”

ZDRAVKO MAMIĆ: “Ako dođe do toga da idem u zatvor, ići ću ovdje u BiH.”

Uskok se žalio na prvostupanjsku presudu jer je smatrao da su kazne trebale biti veće, posebno jer je Mamić osuđen da je pribavio čak 52 milijuna kuna za sebe i još 25 milijuna kuna za suoptuženog brata Zorana.

”Dinamo mi je iznad života. Ove godine slavim jubilej od 50 godina neprekidnog rada u Dinamu”, rekao je Zdravko Mamić, koji je pressicu počeo pričom o svojem životnom putu.

Ako dođe do toga zatvorsku kaznu ću služiti isključivo u BiH

Pravnici to znaju, ja formalno nikada nisam bio bjegunac niti sam danas bjegunac. Kada je prva presuda izrečena ja sam ostao u svojoj matičnoj državi. Kako mogu pobjeći iz vlastite države,” kazao je Mamić.

Pozvao je revizore da provjere Dinamo i da kažu u kakvom su stanju braća Mamić ostavila klub. Rekao je kako Dinamo sada vrijedi 300 milijuna eura. ”Bitno je da se zna kad smo otišli iz kluba, kakvog smo ga ostavili, jer u ovoj instrumentalizaciji i obmani gdje smo mi lopovi i kriminalci, presuđeni, a sve drugo ono što je stvarno govori drugačije, molim ih da naprave zapisnik kakvo je stanje blagajne, a stanje blagajne je takvo da Dinamo nije dužan ni lipe”, rekao je.

Mamić, koji se raspričao o svojem životnom i sportskom putu, je rekao kako je podnio neopozivu ostavku na članstvo u Skupštini GNK Dinamo i na mjesto savjetnika kluba iz Zagreba.

 

Rekao je kako je njemu Bosna i Hercegovina prva domovina te da će kaznu, ako ona dođe služiti u BiH. Pričao je o svojim sportskim počecima, vođenju navijača, Ćiri Blaževiću, hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu i o promjeni imena Dinama.

”Ja sam jedan od osnivača Bad Bule Boysa”, rekao je Mamić. ”82 milijuna kuna posuđujem Dinamu jer je Dinamo blokiran

Ja oživljavam klub”, rekao je Mamić i dodao je kako je njegova obitelj davala ”babovinu” kako bi bankama dala jamstva za Dinamo. Mamić se obraća medijima nakon što mu je potvrđena kazna od 6 godina i šest mjeseci zbog kriminala u Dinamu.

”Obećavam vam da će se vaš sutrašnji dolazak na press konferenciju isplatiti jer ću po prvi put bez rukavica, otvoreno i bez ustezanja progovoriti o temama, činjenicama i dokazima koje nikada prije nisu prezentirane u javnosti”, najavio je obraćanje javnosti Zdravko Mamić kojem je potvrđena kazna od 6 godina i šest mjeseci zbog kriminala u Dinamu.

https://www.facebook.com/watch/?v=272214317675773

Zdravko Mamić, koji je uoči izricanja prve presude na osječkom Županijskom sudu pobjegao pred hrvatskim pravosuđem, zajedno sa svojim suoptuženicima od početka odbacuje optužbe o organiziranom izvlačenju novca iz zagrebačkog nogometnog kluba, dok za prvostupanjsku presudu tvrdi da je nezakonita.

Uskok se žalio na prvostupanjsku presudu jer je smatrao da su kazne trebale biti veće, posebno jer je Mamić osuđen da je pribavio čak 52 milijuna kuna za sebe i još 25 milijuna kuna za suoptuženog brata Zorana. Najviše novca izvučeno je, prema presudi, preko lažnih dodataka ugovorima o transferima Dejana Lovrena i Luke Modrića protiv kojega je zbog lažnog svjedočenja na Mamićevu suđenju bila podignuta i optužnica, ali ju je sud odbacio.

U međuvremenu Zdravko Mamić je sa svojim suradnicima odbacio krivnju iz nove optužnice zbog izvlačenja oko 200 milijuna kuna iz Dinama

Podsjećamo, hrvatski Vrhovni sud potvrdio je u ponedjeljak presudu osječkog Županijskog suda kojom je odbjegli čelnik HNK Dinamo Zdravko Mamić osuđen na šest i pol godina zatvora za izvlačenje 116 milijuna kuna iz Dinama. Najviši sud je Zoranu Mamiću smanjio kaznu zatvora sa četiri godine i 11 mjeseci na četiri godine i osam mjeseci, a bivšem porezniku Milanu Pernaru sa četiri godine i dva mjeseca na tri godine i dva mjeseca.

Uz to, Vrhovni sud je ukinuo presudu u dijelu koji se odnosi na optužbu da je Zoran Mamić poticao Pernara na zlouporabu te je u tom dijelu naloženo ponovljeno suđenje, priopćio je najviši sud. Bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću je potvrđena prvostupanjska presuda kojom je osuđen na tri godine zatvora, dodao je najviši sud u priopćenju u kojem navodi samo inicijale optuženika.

Izvor: bljesak.info

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing